top of page

Update Baancommissie

In een vorig bericht meldden wij dat er een bomenplan zou worden opgesteld met betrekking tot nieuwe aanplant. Dit plan is verschoven naar een later tijdstip vanwege de waarschijnlijk naderende aanpassingen aan de baan in verband met de uitbreiding van TenneT.


Dit betekent dat er alleen onderhoud is gepleegd aan de bomen deze winter. Dood hout wordt verwijderd, een aantal dode bomen is verwijderd en op aangeven van TenneT hebben wij ook een aantal gezonde bomen verwijderd die te dicht tot de elektriciteitsdraden groeiden.


Daarnaast worden de zijkanten van de drivingrange gesnoeid om te voorkomen dat er teveel ballen verdwijnen en om ervoor te zorgen dat de robots ongestoord overal kunnen rijden.


Daarnaast hebben wij een mooie samenwerking met een vogelwerkgroep uit de regio. Deze club zorgt op verschillende plekken in en rondom Eindhoven voor behoud of uitbreiding van de vogelstand. Bij ons op de baan zijn ze regelmatig in de weer met de vele nestkasten, we hebben inmiddels een gevarieerd aanbod van vogels. Verder gaan wij in april beginnen met de aanleg van een bloemenakker op een flinke strook links van de fairway van hole 2. Veel bloemen, insecten en dus ook weer vogels. De muizenruiters, de piramides van stro en hout die her en der in de baan te vinden zijn, komen ook uit de koker van de vogelwerkgroep. Het zijn een soort hotels waar dieren de winter in doorbrengen, hoe meer diversiteit hoe beter! Wij zijn zeer blij met de samenwerking!


Links van hole 2 vlakbij de bunker staat een ruiter omgeven door 3 kleine sparren. In deze sparren werd een wildcamera geplaatst en op beeld is nu te zien dat de ruiter wordt bewoond door een steenmarter en een egel. Mooie plaatjes!


Hieronder het filmpje van de steenmarter (blijf kijken tot het einde).

Hieronder het filmpje van de egel.


322 weergaven
bottom of page