Jeugd

De Club

 

Golfclub de Tongelreep is bij uitstek geschikt voor kinderen die met de golfsport in aanraking willen komen!

De prachtige 9-holes baan, de 6-holes par-3 baan, de uitgebreide oefenfaciliteiten én de ligging binnen de Genneper Parken zorgen voor een sportieve golfervaring. De kleinschaligheid en de informele sfeer binnen de club dragen ertoe bij dat iedereen zich snel thuisvoelt!

Jeugdprogramma

Onze golfpro’s (www.golfdetongelreep.nl/golf-academy) organiseren een tiental lessen per seizoen die voor alle leeftijden geschikt zijn. Daarnaast zijn er wedstrijden op de 9-holes baan en voor de jongere spelers aangepaste wedstrijdjes op de par-3 baan.

Ook worden andere activiteiten georganiseerd zoals een uitstapje naar een ‘GOLF RAAK!’-festival (www.ngf.nl/caddie/jeugd-en-familie/golf-raak), een wintertraining of een barbecue.

Stappenplan

Voor de beginnende jeugd volgen wij het jeugdstappenplan van de Nederlandse Golf Federatie: op een leuke, speelse manier in een vijftal stappen naar een baanpermissie én naar een officiële golf handicap. Voor meer informatie, zie: jeugdstappenplan.pdf en jeugdstappenplan-schema.pdf.

GolfTON

Voor de talentvolle en gedreven jeugd is er de mogelijkheid deel te nemen aan het GolfTON (Golf Talent Ontwikkeling Nederland) programma: een door de pro-teams van de Rosendaelsche, de Eindhovensche en de Noordwijkse golfclubs georganiseerde golfopleiding waar onze club inmiddels onderdeel van is. Zie golfton.nl.

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie ziet het als haar taak om bovenstaande activiteiten te faciliteren binnen een aanmoedigend maar bovenal op spelvreugde en enthousiasme gerichte insteek.

Kom eens langs, volg een (gratis) proefles, en kijk of je het leuk vindt!

 

Voor vragen of nadere informatie kun je mailen naar jeugdcommissie@golfdetongelreep.nl.

Jeugd 2 jongens.jpeg
Jeugd mist.jpeg
Jeugd sneeuw.jpeg
Jeugd sfeer.jpeg
Jeugd meisje met vlag.jpeg
8992dcd0-7a7d-40dd-8261-00e566851850.jpg

Jeugdprogramma 2022

Tongelreep-2020_0112085.jpg

Businessclub

De businessclub van Golfclub De Tongelreep is bedoeld voor ondernemers-leden die het leuk en interessant te vinden om collega ondernemers in een gezellige, ongedwongen en sportieve omgeving te ontmoeten. Jaarlijks wordt een aantal wedstrijden georganiseerd (9 of 18 holes) met na afloop een borrel en diner. Er is voldoende tijd om te netwerken, gegevens uit te wisselen, businesskansen te bespreken en om iets van elkaar op te steken. Ook kunnen businessleden hun relaties uitnodigen en fêteren.

 

Het lidmaatschap heeft fiscale voordelen en is er ruimte om de naamsbekendheid van de onderneming te vergroten. Dat laatste gebeurt via reclame-uitingen op de baan en op de website. Bedrijfsleden hebben een volledige speelrecht en daarnaast worden greenfees beschikbaar gesteld. Voor meer informatie of aanmelding: stuur een email naar businessclub@golfdetongelreep.nl.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

Clubkampioenen

Strokeplay

Jaar

2021

2020

2019

Heren

Jasper Peels

Jasper Peels

Jasper Brok

Dames

Noor van Bommel

Nussaba Boontung

Nussaba Boontung

Matchplay

Jaar

2021

2020

2019

Heren

Bram Verstappen

Jasper Peels

Nik Walther

Dames

Laurien Doesburg

Nussaba Boontung

Laurien Doesburg

Hole 18.jpg
 

NGF-competitie 2023

Bekijk onderstaande downloads voor alle informatie omtrent de NGF competitie 2023.

De informatie over menu Tobrass volgt nog.

Competitie menu Tobrass
 

Golfalliantie

Begin 2018 is De Tongelreep lid geworden van de Golfalliantie. In eerste instantie is dit voor een proefperiode van een jaar. De Golfalliantie is een samenwerkingsverband tussen de volgende 9 banen:

 • Albatros, Prinsenbeek

 • De Dorpswaard, Kerkdriel

 • Overbrug, Helmond

 • Kromme Rijn, Bunnik

 • De Kurenpolder, Hank

 • Nieuwegeinse, Houten

 • Old Course, Loenen

 • De Tongelreep, Eindhoven

 

Leden van de aangesloten banen mogen gratis op elkaars banen spelen op tijden dat de eigen vereniging geen activiteiten ontplooit (zoals competitie, toernooien, etc.). Voor verdere informatie over de banen, het reglement en de reserveringsprocedure, verwijzen wij naar de site van De Golfalliantie.

 

9 Holes verbond

GCC De Tongelreep is aangesloten bij het 9-holes verbond dat uit 10 clubs bestaat. De primaire doelstelling is het uitwisselen en delen van kennis, specifiek gericht op het beheren en managen van 9-holes banen en de daarop spelende leden. De secundaire doelstelling van de samenwerking is om de leden van de deelnemende golfclubs een toegevoegde waarde aan hun lidmaatschap te bieden om ledenverloop tegen te gaan en de aanwas van nieuwe leden te stimuleren.

Deelnemende clubs waar dus tegen gereduceerd tarief kan worden gespeeld zijn:

 • Amsterdam Old Course

 • Domburgsche Golfclub (niet in de maanden juli en augustus)

 • Golfclub Gaasterland

 • Golfclub Holthuizen

 • Golfclub Kralingen

 • Golfclub De Schoot Veluwse

 • Golfclub Drienen

 • Golfclub Hattem

 • GCC De Tongelreep