top of page
_0118492.jpg

De Golfcampus

Learn, Practice, Play

 

Golfcampus De Tongelreep speelt in op trends en ontwikkelingen in de golfsport die vragen om nieuwe concepten. Beginnende, gevorderde en vrije golfers wordt een unieke accommodatie geboden voor onbeperkt en aantrekkelijk oefenen en spelen. De Golfcampus bestaat uit een driving range, een indoor centrum en een 6-holes Par3-baan. De toegang is laagdrempelig, omdat men geen lid hoeft te zijn van De Tongelreep of een andere golfclub.

Anker 1

Driving Range

De driving range is ingedeeld in verschillende zones die de werkelijkheid van een golfbaan benaderen. Vanuit de ‘driving zone’ wordt geslagen naar een echte fairway en bovendien zijn er hoogtepalen geplaatst die het exact oefenen van richting en balvlucht mogelijk maken. Vanuit de ‘fairwaywood zone’ en ‘iron/wedge zones’ wordt geslagen naar zes verschillende grasgreens op exacte afstanden.

 

In totaal zijn er ca. 40 verschillende aanspeelmogelijkheden. Oefenbunkers en grote chipping en putting greens maken het mogelijk om alle facetten van het korte spel te trainen. De driving range is verlicht in de avonduren en heeft deels overdekte afslagplaatsen. Hierdoor en door het gratis verstrekken van ballen, is onbeperkt oefenen mogelijk.

_0118617.jpg
Driving Range
_0118492.jpg

Driving zone

Op de overdekte afslagplaatsen in de driving zone zie je een echte uitgemaaide fairway voor je. De hoogtepalen staan op 125 meter en markeren de randen van de fairway. Door tussen de palen door te slaan kun je het raken van de fairway oefenen, maar uiteraard kunnen ook ‘fades’ en ‘draws’ worden geoefend.

 

De hoogtepalen geven twee hoogtes aan: blauw = 10 meter, rood = 20 meter. Een slag tussen deze markeringen zal resulteren in een ideale balvlucht en lengte. Maar de kleurzones stellen je ook in staat om een lage of juist hoge balvlucht te oefenen.

Fairway wood zone

De eveneens overdekte fairway wood zone is een ideale plek om met fairway woods en hybrides te oefenen. De speciale kunstgrasmat, die over de volledige lengte van de zone is neergelegd, stelt je in staat om zowel ‘opgeteed’ als direct van de mat te slaan.

 

Als target voor je slag kun je zowel de hoogtepalen als enkele van de uitgemaaide greens gebruiken.

_0118481.jpg
_0118615.jpg

Iron/wedge zones

Golfcampus De Tongelreep kent twee aparte iron/wedge zones met in totaal maar liefst 19 afslagplaatsen. Vanuit deze zones kan naar 6 uitgemaaide greens worden geslagen die door verschillende kleuren vlaggen worden gemarkeerd. Vanaf iedere positie in de iron/wedge zone is de exacte afstand naar die greens weergegeven op overzichtsborden.

 

In de iron/wedge zone voor het clubhuis kan bovendien naar een green op 45 meter afstand worden geslagen die is omgeven door bunkers. Dat is een perfecte plaats om korte pitches met stop op de bal te oefenen.

Chipping zone

De grote chipping green biedt ruime mogelijkheden om vanuit allerlei posities en liggingen te chippen. De green is omgeven door vlakke en schuine plekken, lang en kort gras, en bomen. Daardoor kunnen allerlei situaties die ook op de baan kunnen voorkomen worden nagebootst.

Chipping.jpg
_MG_7410.jpg

Bunker zone

Aan één van de lange zijden van de chipping green bevindt zich over de gehele lengte een bunker. Hieruit kunnen zowel fairway bunker slagen als greenside bunker slagen worden geoefend. De fairway bunker slagen kun bovendien gericht naar één van de uitgemaaide greens worden gemaakt. Voor de greenside bunker slagen geldt dat zowel ondiepe als diepe liggingen kunnen worden getraind.

Putting zone

De uitgestrekte putting green maakt het mogelijk om gericht te trainen op het putten. De green heeft dezelfde snelheid en kwaliteit als de uitstekende greens waar De Tongelreep om bekend staat. De putting green kent verschillende plateaus en ondulaties waardoor talloze variaties in lijnen, hellingen en lengtes kunnen worden geoefend.

_MG_7445.jpg
bottom of page