top of page
_0118603.jpg

Golf Academy

De Golf Academy wordt gerund door twee professionals die kunnen beschikken over de meest innovatieve faciliteiten, zowel indoor als outdoor. Daardoor kan het gehele jaar door en op elk gewenst tijdstip van de dag worden lesgegeven. De professionals beschikken over moderne technische hulpmiddelen zoals de Flightscope, SAMBalanceLab (in- en outdoor) en SAMPuttLab. Daarnaast is er een professionele clubfitter werkzaam op De Tongelreep waardoor clubs ter plekke kunnen worden aangemeten, aangepast en uitgeprobeerd. 

Anker 1

Golfpro

Robert van den Broek

Naam: Robert van den Broek

Golfpro sinds: 1996

Telefoon: 06 - 46 06 44 31

E-mail: robertvandenbroek@golfdetongelreep.nl

Robert’s moeder heeft eens gevraagd of hij haar geboekte golfles over kon nemen, sindsdien is hij verkocht aan de golfsport. Hij is naar de VS , Orlando gegaan om zijn golfspel te perfectioneren. Vervolgens heeft de opleiding voor teaching professional van de PGA met succes afgerond. Met veel plezier ook een aantal jaren op de Nederlandse Pro Tour  gespeeld en 3 x de Monday tour gewonnen. Hij heeft 13 jaar gewerkt als teaching pro op de Gulbergen , daarna 10 jaar op GC Riel en sinds 2015 op de Tongelreep. Vanaf 2021 is hij de Headpro bij de Golfacademy van GCC de Tongelreep en Headcoach bij GolfTON, Talentontwikkeling Nederland. Zijn motto; “ the more you practice, the luckier you get “.

Aanwezig: maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Voor het boeken van een les graag een appje sturen naar:

06 - 46 06 44 31 met aanvraag dag en tijd. 

DSC00474.jpeg
Golfpro's

Golfpro
Sjoerd de Schipper

Naam: Sjoerd de Schipper

Golfpro sinds: 2005

Telefoon: 06 – 11 29 61 60

E-mail: Info@golfmetsjoerd.nl

Sjoerd is woonachtig te Waalre, samen met vrouw Chantal en dochters Sam van 12 en Isa van 8.

PGA Holland A professional sinds 2005.
Zoals zoveel mensen toevallig met golf in aanraking gekomen tijdens mijn studie. Mijn achtergrond is sportief; voetbal en volleybal hebben de basis gelegd. Skiën en Snowboarden kwamen daarna.

Verschillende baantjes en verschillende soorten van werk gedaan. Het werken in de horeca en 5 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen heeft me gemaakt tot een veelzijdig persoon
Met een brede interesse 

Graag ga ik met jullie aan de slag op deze mooie golfclub
Samen werken en optimale uit jullie golfspel halen vind ik bijzonder leuk.

Een golfles boeken kan op dit moment het beste via Whatsapp.
06- 11296160

Een mail sturen naar
Info@golfmetsjoerd.nl mag ook

a2228067-5ab4-4f35-8488-5e56e3a991f0.JPG

Golfpro
Ingeborg Broeksema

Naam: Ingeborg Broeksema

Golfpro sinds: 2022

Telefoon: 06 – 44 38 90 46

E-mail: ingeborgbroeksema@gmail.com

Ik ben Ingeborg Broeksema, van ‘huis uit’ ben ik Bachelor Health & Education. Docent gezondheidskunde & verzorging daarnaast ik werk ook zzp projectmatig als adviseur voor verschillende (zorg)instanties en bedrijven. Ik heb ervaring met het lesgeven aan veel verschillende doelgroepen van stuiterende kinderen tot aan volwassenen met een cognitieve en of fysieke beperking en alles wat daartussen zit. Dus werken aan een handicap is mij niet vreemd.

 

Aangezien lesgeven in mijn bloed zit ben ik afgelopen voorjaar gestart met de opleiding bij de WGTF. Inmiddels ben ik na een intensieve opleidingsperiode recent geslaagd als teaching pro.

Na mijn afgelopen stageperiode, heb ik heel veel zin op de Tongelreep nu zelf les te gaan geven en samen met Head Pro Robert en collega Pro Sjoerd diverse lessen en clinics te verzorgen.

 

Een golfles boeken kan het beste via

boekingsagenda of

Whatsapp.06- 44 38 90 46.

Tot ziens ergens op de mat of in de baan!

Ingeborg_edited.jpg
Anker 2

Leer golfen met het 9-stappenplan

Met het 9-stappenplan heeft de NGF, in samenwerking met de PGA Holland en de NVG, een methodiek ontwikkeld die je in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe je jezelf ontwikkelt. Wil je met name plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. Als je meer ambitie hebt, kan je je doorontwikkelen middels een goede begeleiding van de golfprofessional.

 

Het 9-stappenplan dient hierbij als leidraad. Dit voorziet in het ontwikkelen van de vaardigheid van elke golfer en maakt je thuis in de wereld van Golf! Dit is essentieel aangezien je op deze manier meer plezier uit de sport haalt. Zodra je als golfer meer plezier haalt uit het oefenen en spelen, dan zul je actiever en frequenter de golfbaan bezoeken met familie en vrienden.  Niet alleen voor beginnende golfers is het 9-stappenplan een uitkomst, ook meer gevorderde golfers kunnen aan hun spel werken door gebruik te maken van de ontwikkelde materialen.

Beginnen met golf

1

2

3

Golfbaanpermissie

Je maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay binnen de golfsport staat hoog in het vaandel.

Clubhandicap 54 (GVB)

Sla je slag en aan het einde van deze stap kun je spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. Je maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen, leer je ook waar je staat in je ontwikkeling.

Naar handicap 36

Tijdens deze stap ga je meer lengte in je slagen krijgen door de inzet van verschillende golfclubs. Je gaat de beleving op de golfbaan vergroten door actief te spelen. Er ontstaat een duidelijker beeld van je eigen spel en mogelijkheden, waardoor je de holes slimmer speelt. Je blijft je doorontwikkelen op weg naar een grotere succesbeleving!

Verder met golf

4

5

6

Naar handicap 28

Door meer vastigheid te creëren in de lengte en het spel rondom de green, zal het niveau verbeteren. Je voelt je steeds comfortabeler op de golfbaan en nu de driver in het spel wordt opgenomen, kan daar nog meer van worden geprofiteerd. Je behoefte om deel te nemen aan wedstrijden wordt steeds groter. Het aantal bogeys neemt toe en het aantal double bogeys neemt af.

Naar handicap 20

In deze stap ga je bewuster om met de clubkeuze, zowel vanaf de tee als rond de green. Door je voor te laten bereiden op en mee te doen aan wedstrijden vergroot je de ervaring op het gebied van course management, tactiek en regels. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen en je vraagt je af tot waar je ambitie gaat.

Naar handicap 15

In deze stap ga je bewuster om met de clubkeuze, zowel vanaf de tee als rond de green. Door je voor te laten bereiden op en mee te doen aan wedstrijden vergroot je de ervaring op het gebied van course management, tactiek en regels. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen en je vraagt je af tot waar je ambitie gaat.

Naar topgolf

7

8

9

Naar handicap 9.9

Je bent hard op weg naar een single handicap; een mijlpaal! Om hier te komen, ga je werken aan het verkleinen van je foutmarge en de slagen binnen 50 meter van de green. Je bent gedreven aan het trainen en je ontwikkelt een goede vaste routine om een meer voorspelbaar resultaat te behalen. Je gaat je successen vieren!

Naar handicap 4.4

Je bent inmiddels een zeer intensieve golfer geworden. In deze stap gaat het om het korte spel. Het voorkomen van fouten in lastige situaties vormt voor jou de uitdaging. Je werkt aan voortdurende ontwikkeling van je golfspel. Tevens zijn wedstrijden een enorme ervaring op het mentale vlak. Je traint gestructureerd volgens een plan dat je samen met de professional hebt opgesteld.

Naar handicap 0

In deze fase ben je kritisch op jezelf en je hebt oog voor detail. Je bent je techniek aan het verfijnen en ontwikkelt je mentale en fysieke vaardigheden tot een hoogtepunt. Waar eindigt voor jou het succes? Je denkt erover na om nationale en internationale wedstrijden te spelen en je bent zorgvuldig in het bepalen van de wedstrijden waar je wilt pieken.

_0118573.jpg

Lespakketten en tarieven

Tarieven

Golfcampus 2023

Drivingrange + Par 3 baan

Drivingrange + Par 3 baan + NGF registratie

Dagkaart Drivingrange

Dagkaart Drivingrange + Par 3 baan

€ 250,00

€ 300,00

€ 11,00

€ 18,50

Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een golfende volwassene gratis gebruik maken van de driving range en de Par3-baan (max. 2 kinderen per begeleider).

Lestarieven

Les van 30 min.

1 persoon

2 personen

Les van 60 min.

1 persoon

2 personen

3 personen

4 personen

5 personen

Golfpro Robert

€ 30,00

€ 35,00

€ 55,00

€ 60,00

€ 65,00

€ 70,00

€ 75,00

Cadeaubonnen: te verkrijgen bij de golfpro's voor ieder gewenst bedrag

Clinics

Clinic € 80,00 per uur / pro, inclusief golfclubs (prijzen zijn incl. BTW)

 

Clinics vanaf 6 personen 

Exclusief € 6,00 p.p driving range fee of € 10,00 p.p driving range fee + par-3 baan

Beginnerscursus (1 persoon):

op weg naar baanpermissie

4 x 1/2 uur les

1 x 1 uur baanles

Boekje stap 1

Gebruik clubs tijdens de cursus

Normaal € 185,00

Nu: € 165,00

5 lessenpakket (1 persoon)

5 x 1/2 uur golfles

Normaal: € 150,00   

Nu: € 140,00

Workshop for friends (2 personen)

5 x 1 uur golfles: programma op maat

Normaal € 150,00 p.p.

Nu: € 140,00 p.p.

 

 

Workshop voor 3-6 personen

6 x 1 uur golfles

programma op maat:

kort spel/ lang spel/ par 3 baan

Normaal min. € 390,00

Nu: € 120,00 p.p. / 6 uren

One day clinic (3-4 personen)

Hele dag les en programma op maat

10.00 - 12.00 uur

12.30 - 13.30 uur lunch

13.30 - 16.00 uur

€ 110,00 p.p.

Tarieven
_0118513.jpg
bottom of page