top of page

Gesloten, open, gesloten, open. Hoe zit dat nou?
Gesloten, open, gesloten, open. Graag brengen wij jullie op de hoogte van de stand van zaken wat betreft de baan, de driving range en redenen waarom het soms gaat zoals het gaat.

 

Zowel de kleine als de grote baan is enorm nat, het water staat tot aan de oppervlakte. Dit betekent dat we balanceren op het randje van bespeelbaarheid. Helaas zijn we daarom te vaak en te lang genoodzaakt de baan te sluiten. Dit gebeurt ook op banen om ons heen hoewel bijvoorbeeld een Haviksoord droger van ondergrond is en daarom beter bespeelbaar. Hole 7, 8 en 9 zijn zelfs zo nat dat deze al de hele winter niet bespeelbaar zijn. Voor hole 8 ligt er inmiddels een opdracht om een nieuw drainage systeem aan te leggen.

 

De driving range wordt gesloten zodra de tractor en de ballenrobot niet meer kan rijden om ballen te rapen. Dit betekent dus ook dat er even niet getraind kan worden tenzij onder begeleiding van een van de pro’s. Hun lessen gaan ook bij een gesloten driving range gewoon door, lessen boeken kan dus altijd. Overigens wordt binnen 2 weken de afwatering op de driving range verbeterd zodat deze niet zo snel onderloopt met water en er langer geraapt kan worden.

Er wordt op dit moment nieuwe verlichting aangebracht op de driving range. Op het dak, langs de putting green en de chipping green komt meer en betere verlichting. Dus, indien open, kan er nog beter getraind worden in de avond.

 

De zaagmachines hebben jullie deze winter niet of nauwelijks gehoord. We hebben 2 bomen moeten verwijderen omdat deze dood waren. Enexis vond de mooie els op hole 9 (tegen de paddenpoel) te dicht groeien op de elektriciteitsdraden. Daarom hebben zij deze gesnoeid naar hun inzicht en helaas is deze bepalende boom er niet fraaier op geworden. De eik in de dogleg van hole 9 moet om dezelfde reden ook gesnoeid worden.

 

In de winter wordt er in de baan gespeeld van nieuwe matten waarin je prima verschillende tees kunt prikken. Wij verzoeken jullie dringend om gebruik te maken van deze matten en er niet achter (en zeker niet naast) te gaan staan.

 

Sinds een paar weken hebben we de eerste serie van nieuwe driving range ballen binnen. Het betreft een DRIVING RANGE bal van het merk Srixon van goeie kwaliteit. Helaas vinden wij nu al exemplaren van deze bal terug in de baan. Dit kan niet, we moeten allemaal gebruik maken van eigen ballen. Het gebruik van driving range ballen in de baan is verboden. Houd je hier aan en spreek mekaar aan als je ziet dat iemand niet op de hoogte is van deze bepaling en onverhoopt toch speelt met de Srixon DR bal.  

529 weergaven

Comments


bottom of page