Veranderingen driving rangeHet zal de trouwe bezoeker zijn opgevallen dat er een hek is geplaatst links van de chipping green. Dit is één van de drie veranderingen die we hebben doorgevoerd op de driving range.


Het hek dient om spelers die staan te oefenen op de chipping green of in de oefenbunker, te beschermen voor levensgevaarlijke ballen vanaf de afslagplaatsen vóór het clubhuis. Het gaat dan om zogenaamde shanks die met hoge snelheid bijna horizontaal naar rechts worden geslagen. Het hek zal niet alle ballen tegenhouden, maar wel de echt gevaarlijke.


Verder hebben we de twee achterste oefenstations aan de rechterkant opgeheven. Deze lagen in het schootsveld van de driver afslagplaats onder de overkapping. Het eerste oefenstation is uitgebreid met zes afslagplaatsen. Deze afslagplaatsen lenen zich uitstekend voor het oefenen van relatief korte slagen naar omliggende greens. We zullen bekijken of we hier nog extra bescherming moeten aanbrengen.


De derde verandering zal op korte termijn worden doorgevoerd. De chipping green en omliggend gebied liggen op dit moment bezaaid met tientallen of zelf honderden oefenballen. Dat is onwenselijk, want iedereen die wil oefenen moet eerst de chipping green schoonvegen. De robot kan deze ballen ook niet rapen. Daarom willen we dat iedereen met eigen ballen gaat werken op de chipping green en in elk geval alle ballen na afloop verwijderd op en rond de green. Dat zal even wennen zijn, maar dit gaat leiden tot veel betere trainingsomstandigheden.
378 keer bekeken