top of page

Uitslagen NGF competitie 2023 en vooruitblik op 2024

Uitslagen NGF competitie 2023


Dit jaar hebben ruim 100 van onze leden, verdeeld over 14 teams, weer deelgenomen aan de NGF competitie.


Eén team heeft zijn poule gewonnen en promoveert naar een hogere klasse: heren 3, 27 holes zondag. De spelers uit dit team zijn: Max Vissers (captain), Tom van Hooff, Mark van Bergeijk, Rutger Broeders, Just Stroeken, Daan Meuwese, Sjors van Bergeijk, Bas van Valburg en Pim van der Werff.


Deze kampioenen zullen op 29 mei, na afloop van de Mixed Foursome Clubkampioenschappen gehuldigd worden.


De uitslagen van alle teams:

De details van alle wedstrijden zijn terug te vinden op de site van de NGF: Uitslagen competitie 2023


Vooruitblik op de competitie van 2024

De NGF heeft besloten om de opzet van de competitie, met ingang van 2024, op een aantal punten flink te wijzigen.


De belangrijkste wijzigingen zijn:


  • De dames dinsdag en donderdag competities worden samengevoegd tot één competitie, die op donderdag zal gaan spelen (27 of 18 holes, zie hieronder). De damescompetitie op dinsdag vervalt dus.

  • De 27 holes competities worden, voor de lagere klassen, ingekort tot 18 holes. De spelvorm wordt hetzelfde als de huidige 18 holes competitie: 9 holes singles en 9 holes foursome, waarbij alle 18 holes uitgespeeld worden. Deze klassen zullen vanaf 2024 18 holes spelen:

  • Dames zondag: 2e klasse en lager

  • Heren zondag: 3e klasse en lager

  • Heren 50+ vrijdag: 3e klasse en lager

  • Dames 50+ donderdag: 3e klasse en lager

Voor de huidige 36 holes competities verandert er niets in de opzet: deze blijven in alle klassen 36 holes spelen. Ook aan de opzet van de huidige 18 holes competitie verandert niets.


Met name het (gedeeltelijk) terugbrengen van de 27 holes competities naar 18 holes heeft een flinke impact: in 2024 kunnen nog maar vier teams van onze club 27 holes spelen (tegen 12 teams dit jaar). Het betreft één team voor de heren zondag, één team voor de dames donderdag en twee teams voor de heren 50+ op vrijdag.


Als TC beseffen we dat bovenstaande wijzigingen nogal wat gevolgen kunnen hebben voor de interesse in de competitie en daarmee ook op de teamsamenstellingen. We zullen daarom dit jaar eerder beginnen met de inschrijvingen en teamindelingen voor de competitie. Mogelijk zullen ook de voorwaarden voor deelname/indeling aangepast of strenger toegepast worden dan in de afgelopen jaren.


Verder overweegt de NGF een aparte competitie op te zetten voor spelers van 65 jaar en ouder. Leden die dit jaar competitie gespeeld hebben en rond de 65 jaar of ouder zijn, zullen binnenkort een enquête van de TC ontvangen om de interesse hiervoor te peilen.De Technische Commissie

105 weergaven
bottom of page