top of page

Strokeplay kampioenschappen senioren


Charles, Wilma (wl) en Joep

In het weekend van 15 en 16 juli zijn de strokeplay kampioenschappen senioren gespeeld. Na een spannende strijd is de uitslag:


1e Charles Mikkers met 161 slagen

2e Joep van der Heiden met 163 slagen

3e Hans Koevoets met 167 slagen


Verslag van Charles Mikkers

Op zaterdag 16 juli 2023 gingen de Senior Clubkampioenschappen van start bij Golf Club de Tongelreep. Helaas waren er dit jaar geen dames senioren aanwezig, maar desondanks waren er 17 enthousiaste mannen die deelnamen aan het kampioenschap. De weersomstandigheden waren ideaal voor een dagje golf. Mijn flightgenoten voor deze eerste dag waren Pim en Harrie.


Op de eerste negen holes begon ik goed, maar helaas verloor ik op hole 7 en 8 twee slagen door slordig putten. Desondanks kon ik een ronde van 38 slagen noteren, wat prima was. Op de tweede negen holes moest ik wat harder werken om mijn slagen bij elkaar te houden en in de buurt te blijven van Pim, die een uitstekende tweede negen speelde met 37 slagen. Op hole 18 maakte ik helaas nog een dubbel bogey, maar desondanks kon ik tevreden zijn met een redelijke ronde van 78 slagen.


Op het scorebord zag ik dat Hans Koevoets op dat moment op de eerste plaats stond met een mooie ronde van 77 slagen. Zelf stond ik gedeeld tweede samen met Joep, beiden met 78 slagen. Pim bezette de vierde plaats met een ronde van 80 slagen, terwijl broer Joop op de vijfde plaats stond met een ronde van 83 slagen.


Ronde twee;

Op zondag 17 juli 2023 vond de tweede ronde plaats, waarbij we speelden op basis van het leaderboard. Ik bevond me in de laatste flight samen met Hans en Joep. De omstandigheden waren iets lastiger door de wisselende wind, wat resulteerde in lagere scores voor iedereen. Ik voltooide de eerste negen holes in 44 slagen, terwijl Joep 42 slagen en Hans 46 slagen noteerden. Hierdoor wist ik dat ik minstens twee slagen achterstand had op Joep en één slag voorsprong op Hans.


Op hole 10 maakte ik een zes, net als Joep, terwijl Hans knap een vier sloeg. Het verschil met Joep bleef dus hetzelfde, maar Hans stond nu weer één slag voor op mij. Het werd een soort matchplay, waarbij we geen idee hadden hoe de andere spelers ervoor stonden. Als ik nog een kans wilde maken, moest ik beter gaan spelen. Toen ging de knop bij mij om en gelukkig lukte het me mijn spel te verbeteren.


Hans begon vanaf hole 11 steeds meer moeite te krijgen en raakte uit zicht. Het werd dus een spannende strijd tussen Joep en mij, met wisselende kansen. Maar toen Joep op hole 16 een vervelende ligging had en een dubbel bogey maakte, wist ik dat mijn kansen groter werden, aangezien ik daar een up-and-down maakte. Op weg naar hole 17 vertelde Joep me nog dat ik drie slagen voor stond! Op hole 17 sloeg ik mijn bal helaas rechts in het bos, terwijl de bal van Joep op de green belandde. Toch lukte het me daar ook om een up-and-down te maken, en op dat moment was de overwinning praktisch binnen.


Op hole 18 hoefde ik geen gekke dingen meer te doen. Een bogey was voldoende om de tweede negen af te sluiten met 39 slagen en een totale ronde van 83 slagen. Joep eindigde de tweede ronde met 85 slagen. In de eindstand deelden mijn broer Joep en Rene de vierde plaats, terwijl Hans als derde eindigde en Joep op de tweede plaats belandde.

Tot slot wil ik graag het bestuur bedanken voor hun aanwezigheid bij de prijsuitreiking en de

aangeboden drankjes.


Graag zou ik nog enkele suggesties willen doen voor de toekomstige Senior Clubkampioenschappen.

Aangezien Golf Club de Tongelreep meer dan 600 leden heeft, waarvan naar schatting minstens 80% senior is, is het jammer dat er zo weinig belangstelling is om deel te nemen aan de kampioenschappen. Het zou natuurlijk super leuk zijn om van dit evenement een happening te maken.


Ik denk bv. aan een extra categorie super senior voor spelers boven de 65. De Ngf heeft daar zelf kampioenschappen voor georganiseerd. Deze categorie zou eventueel van de rode tee boxen kunnen spelen. Daarnaast zou je ook nog kunnen denken aan een netto prijs.

En natuurlijk niet onbelangrijk kan de datum van het kampioenschap eventueel worden aangepast, zodat het niet tijdens de zomervakantie valt.

Een vroegere starttijd zou ook meer tijd kunnen geven voor de prijsuitreiking en afsluitende

activiteiten, zoals een BBQ.

Dan tot slot wil ik de wedstrijdleiding bedanken voor de organisatie.243 weergaven
bottom of page