top of page

Strokeplay kampioenschap 2023


Laurien, Noor en Marjo

Uitslag dames:

1 Laurien Doesburg met 271 strokes en gewonnen na playoff op hole 18

2 Noor van Bommel ook met 271 strokes

3 Marjo van Doormalen


Verslag van Laurien

Vooraf had ik als doel om in de top 3 te eindigen. Dit komt omdat ik de yips heb bij het putten.

De eerste ronde vormde ik samen met Noor een flight. We hebben samen fijn gelopen.

Het verschil na de eerste dag was 6 slagen in haar voordeel. Ik wist dat er nog van alles kon gebeuren, maar dat het wel moeilijk was. Ik gaf nog niet op.

De tweede dag werden er 2 rondes gespeeld. Ik moest om 8 uur starten, wel vroeg maar met die hitte ook wel weer fijn. Voor m’n gevoel speelde ik beter dan de eerste ronde maar de score was hetzelfde. Noor speelde niet goed en het verschil was dan ook 4 slagen in mijn voordeel.


In de derde ronde mocht ik spelen met Noor en mijn moeder Judith. Helaas blesseerde Judith zichzelf doordat er een spiertje verkeerd was geschoten. Nu werd de nummer 4 Marjo aan onze flight toegevoegd.

Het ging gelijk op. Totdat ik op hole 9 een dubbel bogey maakte en Noor een par. Het verschil was nog maar 2. Na 13 holes stonden we gelijk en begonnen de zenuwen toe te slaan. Na 16 holes stond ik 2 slagen achter en dacht dat het klaar was. Toch ben ik blijven vechten, dit lukte. Er kwam een gelijke stand uit. Na 54 holes in de brandende zon te hebben gespeeld kwam er een gelijke stand uit.

Hoe dan?!


Nu moesten we een play off spelen. Maar ja welke hole? Er werd van alles gezegd. Het reglement werd erbij gehaald en daarin stond dat hole 18 de eerste hole was. We moesten tussen de mannen door, want die waren nog bezig. Gelukkig hadden ze alle begrip, waarvoor dank.

Noor en ik lagen allebei met 4 slagen op de green. Nu kwam het aan op het putten. Ik moest eerst. Lange putt die iets meer dan 1 meter van de hole eindigde. De putt van Noor was iets te hard en die

eindigde op ongeveer 2 meter van de hole. Nu mocht zij eerst. Deze was op de perfecte lijn maar net te kort. Nu moest ik. Als hij erin gaat heb ik gewonnen. Maar ja ik had al heel wat putts van die afstand gemist. Allerlei gedachten raasden door mijn hoofd. Please geef me 1 slag het vertrouwen, lijntje ligt goed, hij moet in ieder geval voor bij de hole om een kans te maken. Ik nam mijn tijd…

Heel voorzichtig naar achteren, rustig naar voren. De bal rolde in de goede richting. Was de snelheid goed? Ja, ja, jaaa hij gaat erin. Ik kon het niet geloven. Dit was de beste slag van heel het toernooi.


Onder zoveel zenuwen en met de yips in m’n achter hoofd zo’n putt maken, wauw.Mark Bergmans en Mark Faassen

Uitslag heren:

1 Mark Bergmans met 232 strokes en gewonnen na playoff op hole 18

2 Mark Faassen met ook 232 strokes

3 Jasper Peels met 237 strokes


Verslag van Mark Bergmans

Het was weer tijd voor het belangrijkste prestigieuze weekend van het jaar. De enige echte strokeplay kampioenschappen waar iedere slag telt. Met zaterdag 18 holes en Zondag 36 holes golfen weet je van te voren dat het een titanenstrijd zal gaan worden. Het was een aangename temperatuur met een kleine 32 graden op zaterdag en 34 graden op zondag.

Na een mindere 1e en 2e ronde van mezelf liep ik 9 slagen achter op onze Captain en toppert van heren 1 Nik Walther. De laatste ronde liep ik op de 2e 9 holes -3 waardoor ik wist dat ik in de buurt zou komen, want met deze hitte moesten de kanonnen Nik W, Mark F en Jasper P in de laatste flight het nog maar laten zien. Na een aantal felicitaties van de aanwezige clubleden aan Mark Faassen kwam de wedstrijdleider J vd Heiden er toch nog achter dat er een gelijkspel was.

Een play-off op hole 18 tussen heren 1 spelers Mark Faassen en Mark Bergmans. Mijn hoedje ging op en vol vertrouwen richting hole 18 terwijl mn trainingmaat Jessy van den Heuvel nog wat goeie tips mee gaf. De toss won ik, dus ik pakte mijn splinternieuwe PING G430 9 graden LST uit de tas en sloeg een van de beste ballen uit mijn carrière, waardoor ik de druk er goed op legde en uiteindelijk met de grote bokaal en het prijzengeld naar huis ging. Iedereen bedankt voor de opkomst, support en organisatie.142 weergaven
bottom of page