Pro-Presidentscup 2022


President en Pro

Verslag wedstrijd Pro-Presidentscup: 27 augustus 2022


Eindelijk was het weer zo ver, de jaarlijkse wedstrijd tegen “de Vossen”

De vossen ( lees: gastvrouw en -heer) zijn respectievelijk onze voorzitter Desiree en golfprofessional Robert van den Broek.


Het is een wedstrijdvorm waarbij onze voorzitter en professional van de club de PAR van de dag bepalen. Ze starten als eerste en zetten de score neer. De score per hole is dan ook de Par van de betreffende hole.

De spelvorm is Texas Scramble , een spelvorm waarbij iedere speler op elk niveau zijn bijdrage kan leveren aan de eindscore.

De wedstrijdvorm is extra leuk, want er ontstaat een teamspirit om gezamenlijk een geweldige score neer te zetten.


Bij aankomst op de club bleek al snel dat de Vossen de dag in detail hadden voorbereid. Ontvangst met koffie en cake, allerlei bonnetjes voor eten en drinken, extra golfballen……..waar gaat dit eindigen. Op de drivingrange lagen de ballen klaar in de piramide vorm ( doen ze toch alleen bij professionals !) extra bar-tentjes en een heuse schrobbelér-bar. Op hole 9 een bar met 2 gezellige dames met lekkernijen en er werd ook nog eens volop Sangria geschonken, waarschijnlijk een tactische zet van de vossen om ons met alcohol die lastige par 3 baan te laten spelen. Al dit moois hebben de vossen, samen met Gijs en Mimi + supergezellige medewerkers en zeker niet te vergeten de vrijwilligers achter de schermen geregeld. Dus beste mensen schrijf je vaker in voor wedstrijden.


Maar nu de baan in….die zoals we gewend zijn, weer in een uitstekende conditie verkeerde. Met dank aan de baancommissie.

Ons team bestond uit Stijn Swinkels, René van de Nieuwenhof, Luc Uijen en ikzelf, Johan van Rooij. Ons motto en doel, een gezellige dag en we gaan proberen een top score neer te zetten.Onderstaand verslag vanuit de Par zoals wij deze allemaal kennen. De par van de dag neergezet door de Vossen wisten we niet. Zoals vaak zijn theorie en praktijk toch even iets anders. Op hole 1 en 2 hadden we een zekere birdie ingecalculeerd. Het gebeurde niet…

Kort een spoed overleg met ons team, met dit materiaal in het team moet er toch beter gespeeld worden, en ja hoor de ballen kwamen steeds dichter bij de vlag en ondanks wat billenknijpende putjes (vaak dat de laatste put moest vallen) kwam onze doelstelling weer in beeld. De birdies begonnen te vallen en met een geweldige eagle op hole 9, gingen we goedgemutst naar de break van de Sangria, die natuurlijk weer veel te lekker was.


En die par 3tjes doen we wel effe…Hole 1 en 2 een par, Oeps het gaat fout. Zou het aan de lekkere Sangria liggen...dus knokken voor de scores en gelukkig kwamen er nog 4 birdies achteraan. Eindresultaat een min 10 score en dit bleek genoeg te zijn voor de felbegeerd Pro-Cup. Ben supertrots op het team, waarbij Stijn Swinkels ook nog eens de longest drive met een afstand van 288 meter verovert.


Leuke bijkomstigheid is dat mijn familielid Robert Rooijakkers met zijn team de Presidentscup binnenhaalt, gefeliciteerd mannen.

Conclusie: een geweldig georganiseerde dag door de Vossen, Gijs en team en vrijwilligers.

Mijn teamleden wil ik bedanken voor de gezelligheid en geweldig spel.

Heb slagen van jullie gezien waar ik ’s nachts van droom!


Met vriendelijke groet,

Johan van Rooij, Stijn Swinkels, René van de Nieuwenhof en Luc Uijen.


Uitslag:


Pro-cup:

1e prijs:

Team Luc Uijen, Johan van Rooij, Stijn Swinkels en René van den Nieuwenhof2e prijs:

Team Arjan Bouter, Niels Spaander, Robert Rooijakkers, Beryl de Kort


3e prijs:

Team Roland Jannes, Noor van Bommel, Jacques Wilbers, Yvonne Wilbers


Presidentscup:

1e prijs:

Team Arjan Bouter, Niels Spaander, Robert Rooijakkers, Beryl de Kort


2e prijs:

Team Judith Boré, Martine Beekman, Diandra van der Heijden, Miranda Doreleijers3e prijs:

Team Timo Neggers, Anneke Neele, Jack Ligtvoet, Brigitte Beyer

Anneke Neele, Jack Ligtvoet, Timo Neggers en Brigitte Beijer

Longest:

Heren: Stijn Swinkels, 288 meter

Dames: Nussaba Boontung: 195,4 meter


Foto's van Anya en Robert:

(namen komen misschien nog)


367 weergaven