Populieren kleine baan

Bijgewerkt op: 23 nov.


De laatste 4 grote populieren op de kleine baan zijn door Boomrooierij Gebroeders Peters omgezaagd en verwijderd. We hebben wel de stammen met een hoogte van 6 tot 10 meter laten staan.


Deze stammen (zie foto) zullen blijven staan en gaan dienen voor de biodiversiteit op onze baan. Het zijn eigenlijk grote insecten hotels, mossen, kevers en andere beestjes zullen deze stammen gebruiken om erin te gaan nestelen en dat biedt weer voedsel voor allerlei vogels. Zij zullen dat als voedselbron zien. Onze spechten zullen er blij mee zijn en wellicht kunnen we ze snel bewonderen als ze aan deze stammen hangen, wellicht dat er nog een bonte specht een nest in gaat maken.

De stammen zijn geringd zodat ze niet meer aangroeien, de populier is daarin een zeer hardnekkige soort en zal komende jaar alles doen om toch weer te gaan groeien (te overleven). Komend jaar zullen er dan ook overal rond de boom scheuten omhoog komen, deze zullen zo snel mogelijk worden verwijderd zodat ook de wortels in de grond dood zullen gaan en voor voeding in de bodem gaan zorgen.


De Boomzaagploeg
175 weergaven