top of page

Oefenballen slaan op de Drivingrange
Een klein aantal spelers kan oefenballen over het net aan de achterkant van onze drivingrange slaan. Een mooie prestatie, maar dit was en is echter verboden!


Recentelijk zijn wij door Rijkswaterstaat erop aangesproken dat er ballen (van ons) aangetroffen zijn in het talud en zelfs onder de vangrail van de N2.

De kans is heel klein dat een van onze leden of een DR bezoeker de bal tot op het talud kan slaan. Er landen echter wel ballen tegen het net en, ja, er zullen er ook wel eens doorheen schieten.

Vermoedelijk zijn het deze ballen die voorbijfietsende jeugd weleens richting N2 gooit. Een zeer gevaarlijke en dus ongewenste zaak. Mocht het ooit tot een incident komen, dan zou De Tongelreep in een lastig parket terecht kunnen komen. Daarom nogmaals het dringende verzoek niet de ‘krijg jij 'm over het net’ uitdaging met elkaar aan te gaan en als je anderen dit ziet doen, elkaar hierop aan te spreken. Onze verantwoordelijkheid voor veiligheid eindigt niet bij de hekken om ons terrein. Met Rijkswaterstaat is afgesproken dat wij eenmaal per week achter de driving range ballen zullen verwijderen, zodat niemand in de verleiding komt. Het doel is dat in de toekomst niks meer terug de DR moet worden opgegooid of weggehaald. Dank voor jullie medewerking.


Het bestuur

338 weergaven
bottom of page