beeldmerk golfclub.png

Nieuwe afstandsmarkering


Sinds afgelopen weekend zijn de bekende groene afstandspalen in onze baan vervangen door gele tegels voor 150 meter en rode tegels voor 100 meter (zie foto’s). Beide gerekend tot midden green. Deze wijziging past in het streven van serieuze golfbanen om zo min mogelijk onnatuurlijke obstakels in de baan te hebben.  Of om Joep van der Heiden, initiator van deze verandering te citeren: “heb jij ooit een afstandspaal op Augusta zien staan?”.


Behalve deze verandering zijn er nog enkele wijzigingen in de plaatselijke regels doorgevoerd:

  • Blauwe paaltjes met een groene kop geven een verboden speelzone aan; bij belemmering van stand slag of ligging is het verplicht deze te ontwijken zonder straf.

  • Blauwe paaltjes zonder groene kop geven Grond in Bewerking (GUR) aan; bij belemmering mag men deze ontwijken zonder straf.

  • De droppingzone bij Hole 7/16 is vervallen; hier gelden nu de normale regels voor hindernissen. De nieuwe plaatselijke regels staan op de scorekaarten en op de site.

Ook is de Stroke Index van de holes aangepast. Ook deze staat vermeld op de scorekaarten en is aangepast in de Golf app van de NGF.


Reserveren: 040 252 09 62

  • Facebook Clean Grey

Golf & Countryclub De Tongelreep     Charles Roelslaan 15      5644 HX  Eindhoven      Tel: 040 - 252 09 62     info@golfdetongelreep.nl