beeldmerk golfclub.png

Maatregelen in verband met Corona-virus

Bijgewerkt: mrt 15


Betreft: aanvullende besluiten in verband met Corona-virus


Beste leden van de club, de campus en de driving range,


Vanmiddag 15 maart 2020, heeft de regering aanvullende maatregelen aangekondigd in verband met de Corona-crisis. Onderdeel hiervan is de sluiting van alle horeca-gelegenheden en sportaccommodaties. Op basis hiervan heeft de NGF de clubs geadviseerd om zowel de clubhuizen als de banen te sluiten. Een korte inventarisatie bij clubs in de omgeving leert dat men zich hieraan conformeert. Ook een organisatie als Burggolf volgt dit advies. Op grond hiervan heef het bestuur besloten om met onmiddellijke ingang zowel het clubhuis als de baan en de campus te sluiten. Ook de golfschool is vanaf morgen gesloten. Deze maatregelen gelden vooralsnog tot 6 april.


Ook is inmiddels besloten dat de NGF-competitie dit voorjaar definitief niet doorgaat.

Wij realiseren ons terdege dat dit een ingrijpend besluit is voor alle betrokkenen, maar met name voor de horeca en onze pro’s die voor hun broodwinning afhankelijk zijn van activiteiten op onze club.

Het bestuur volgt alle ontwikkelingen op de voet en zal jullie nader informeren als daar aanleiding toe is.


Het bestuur

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste leden van de club, de campus en de driving range,


We worden momenteel overspoeld met berichten over de maatregelen die worden genomen om het Corona-virus te bestrijden. Ook als golfclub moeten we in dit verband onze verantwoordelijkheid nemen. Het bestuur volgt zoveel mogelijk de richtlijnen vanuit de NGF die zich op haar beurt baseert op richtlijnen vanuit de RIVM (zie ngf.nl/corona).


Op grond hiervan heeft het bestuur besloten alle georganiseerde en geplande groepsactiviteiten tot en met 31 maart af te gelasten. Dit betreft met name wedstrijden en competitie-trainingen. Het doorgaan van privé-lessen bij Joop of Robert is de individuele verantwoordelijkheid van het betreffende lid in overleg met de pro. Het clubhuis blijft open zolang de overheid horeca-gelegenheden niet verplicht om te sluiten.


Over het doorgaan van de NGF-competitie is nog geen definitief besluit genomen (https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/mrt/het...), maar de wedstrijden die in maart zouden plaatsvinden zijn afgelast. Dit betekent in elk geval dat de eerste speelronde van de dames dinsdag-competitie op 31 maart niet doorgaat. De NGF zegt zelf dat de kans dat de NGF competitie kan doorgaan steeds kleiner wordt.


Verder roept de NGF op om overleggen, vergaderingen en vieringen tot eind maart af te gelasten. Binnen onze club zou dat met name betekenen dat bestuurs- en commissievergaderingen niet in de traditionele vorm kunnen doorgaan. Er zijn andere manieren om overleg met elkaar te voeren, zoals telefonisch vergaderen, Skype-overleg, etc. Wij roepen alle betrokkenen op om op een creatieve manier ervoor te zorgen dat bepaalde zaken toch doorgang kunnen vinden.


Om positief te eindigen: de NGF geeft aan dat het golfleven niet stil hoeft te staan. Een rondje golfen is natuurlijk nog steeds mogelijk binnen de richtlijnen die zijn gegeven. Dit betekent:


  • geen handen geven en niet zoenen voor of na een ronde;

  • regelmatig handen wassen;

  • mensen met klachten (verkoudheid, koorts) of die in een gebied zijn geweest met het hoogste aantal Corona-gevallen (China, Zuid-Korea, Iran, Italië) dienen thuis te blijven.


Ons devies is: gebruik je gezonde verstand en neem je verantwoordelijkheid – 'better safe than sorry'.


Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn brengen we jullie op de hoogte en houd ook de site in de gaten.


Binnen het bestuur is Désirée Driessen de contactpersoon over dit onderwerp, tel. 06 21 29 28 61.


Het bestuur

Reserveren: 040 252 09 62

  • Facebook Clean Grey

Golf & Countryclub De Tongelreep     Charles Roelslaan 15      5644 HX  Eindhoven      Tel: 040 - 252 09 62     info@golfdetongelreep.nl