Maandelijkse tip van de pro - juli 2021


Elke maand zal één van onze pro’s, Kenzo Vlassaks, een stukje schrijven voor de nieuwsbrief. Hierin zal hij elke keer een tip geven om veel voorkomende fouten bij de golfers aan te kunnen pakken.Putting

Nu het mooie er weer aan zit te komen zullen veel mensen vaker de baan in gaan. Maar wat doe je vóór dat je de baan in gaat? De meerderheid zal wat ballen slaan om los te komen en lopen dan rechtstreeks van de driving range naar de tee van hole 1.


Je putter is de club die je het meeste gebruikt in de baan. Daarom dat je juist deze club ook even zou moeten gebruiken vóór je de baan in gaat. Al is het maar om even het gevoel te krijgen voor de snelheid van de greens. Want ook die zijn elke dag anders. In deze nieuwsbrief zal ik enkele oefeningen toelichten die je voor dat je de baan in gaat kan doen om in de baan nóg beter te putten.


Oefening

  • We starten zonder doel, dus niet richting een hole.

  • Putt je eerste bal willekeurig op de green.

  • Blijf de bal volgen met je ogen terwijl je je eindstand vasthoudt.

  • Vervolgens ga je een tweede bal zo dicht mogelijk naar de eerste bal spelen. Je doet als het ware of de eerste bal de hole is.

  • Eventueel kun je nog een derde bal spelen richting de andere twee ballen.

  • Speel enkele van deze situaties tussen de 6 en 15 meter.

Doordat je de bal ziet rollen en eindigen koppelen de hersenen afstand aan gevoel. Hierdoor zal je in de baan een beter gevoel op de greens krijgen.

368 keer bekeken