Maandbeker B 17-10-2021


Yi Jin, trotse winnaar van de ‘best of four’

Uitslag Maandbeker B:

1. Monique Vredegoor-Vlemmings

2. Martine Beekmans-Baaijens

3. Ilonka Pax


Uitslag 'Best of four' Maandbeker B:

1. Yi Jin

2. Jan van de Wiel

3. Monique Vredegoor

4. Roel Linssen


Monique Vredegoor winnares van Maandbeker B samen met Ilonka Pax (3) en Martine Beekman (2)

Verslag van Monique Vredegoor


Heerlijk weer en ik speelde in de 2e flight met Miranda Doreleijers en Ger Ilbrink. Het liep als een trein, 22 punten op de 1e 9 !! Ik durfde het niet te zeggen bang dat de 2e 9 slechter zouden gaan. Maar daar had ik er 17 ! Met 39 punten dagwinnaar, 2e was Martine Beekman en 3e Ilonka Pax. We kregen bonnen van Tobrass, dank je Mimi die komen altijd goed van pas. Maar de prijzenregen was nog niet afgelopen . De overall winnaar van het seizoen was Yi Jin, 2e Jan van de Wiel en tot mijn grote verrassing was ik 3e, Roel Linssen was 4e. We kregen mooie bonnen van de Golfplaza. Ik heb inmiddels een hele collectie cadeaubonnen van afgelopen seizoen. Hoe kan het zo ineens zo lekker gaan? (Nieuwe clubs en car, hè Huib) Wilma Cor en Paul, heel veel dank voor jullie constante inspanning om de wedstrijden soepeltjes te laten lopen. Een heerlijk pasteitje na de wedstrijd was een goede bodem voor de borrel die nog wel even duurde.


De top vier van de ‘best of four’ (v.l.n.r.): Monique Vredegoor, Yi Jin, Jan van de Wiel en Roel Linssen

Verslag van Yi Jin


Ik ben Yi Jin en kom uit China. Het is een grote eer voor mij om mijn golfervaringen hier met u te delen. Ik ben ongeveer 10 jaar geleden begonnen met golfen op Golfclub Riel in Geldrop, waar ik de lessen heb gevolgd van Robert v.d Broek. Toen Robert later naar de Tongelreep ging als pro, kreeg ik de kans om deze geweldige club te leren kennen en daarnaast werd ik lid van Tongelreep Golf.


Volgens mij, is golfclub de Tongelreep niet zo'n grote en luxe club, maar het heeft uitstekende unieke waarden voor alle golfliefhebbers. Ten eerste is de golfcampus enorm, wat me zoveel manieren biedt om verschillende golftechnieken te oefenen. Tot nu toe heb ik geen enkele andere club gezien die hetzelfde zou kunnen bieden. Ten tweede is de 9 holes baan van deze club behoorlijk uitdagend. Ik denk dat als je hier de 9 holes baan zou kunnen spelen, waarschijnlijk zou je hetzelfde goede gevoel elders hebben. Wat betreft de activiteiten van de club, ik hou echt van de maandbekerwedstrijden, niet alleen omdat ik tijdens de wedstrijden veel van andere spelers kan leren, maar ook omdat ik na elke wedstrijd kan genieten van het sociale evenement in het gezellige restaurant. Het geeft me het gevoel dat ik lid ben van een grote familie. Bovendien intrigeert het me om na te denken over de manier van mijn leven in de toekomst, aangezien ik zie dat veel leden vrijwilligerswerk gaan doen en hun waarden bijdragen aan de andere mensen.


Daarnaast is dit de enige club die ik ooit heb gezien die zoveel aandacht besteedt aan het trainen voor de kleine kinderen en jeugdigen. Ik kan me voorstellen dat deze kinderen die zouden kunnen blijven oefenen zich nog gelukkiger zouden voelen dan ik. Daarom stuur ik mijn zoon - Jayden om de jeugdlessen te volgen en ik ben zo blij om te zien dat hij geleidelijk aan geïnteresseerd raakt in golf en zo trots is op zichzelf door de eerste medaille in zijn leven te winnen.


Daarom wil ik jullie allemaal bedanken om deze geweldige golfclub in goede staat te houden en ook veel dank aan mijn vrouw die me altijd heeft gesteund om te golfen. Ten slotte zou ik iemand willen citeren die zegt: 'Golf is niet alleen een sport, maar ook een manier van leven'. Dus wens ik dat velen van jullie golfen bij Tongelreep als een zeer plezierig onderdeel van het leven vinden zoals ik.

121 keer bekeken