Maandbeker A 17 oktober 2021

Herman de Winter wint ‘best of four’ Maandbeker A


In een spannende strijd om de ‘best of four’ maanbeker A-wedstrijden heeft Herman de Winter op de laatste dag toegeslagen. Zijn belangrijkste concurrenten Pim Beekman, Remco van Herk en Jan Loots moesten hun meerdere erkennen in deze ‘eminence grise’ van De Tongelreep. Laurien Doesburg kwam op de laatste dag vanwege haar uitstekende prestatie de top 3 binnenstormen. De uitslag:


  1. Herman de Winter

  2. Pim Beekman

  3. Laurien Doesburg

  4. Remco van HerkOp de foto v.l.n.r. Luc Uijen (dagwinnaar Maandbeker A), Herman de Winter (‘best of four’ winnaar), Remco van Herk, Pim Beekman, Laurien Doesburg, Peter van den Berg en Paul Rutten (wedstrijdleiding).


Ik ben er bijna. (verslag van Luc Uijen) Dat zei ik de afgelopen 6 jaar heel vaak. Een redelijke bal maar 30 meter te ver links of rechts. Of 10cm voor de bal de grond in.

Toppen, slicen, hooken, ik beheerste alle slagen. Behalve die ene.


Ondertussen kneep ik steeds harder om controle te realiseren en na 6 jaar ben ik erachter gekomen dat dat niet zo goed werkt. Alle eigenschappen van een flinke vormcrisis heb ik inmiddels doorlopen. De yips, de yips met chippen, de yips met approachen (als dat bestaat) en uiteindelijk totaal verlies van timing en gevoel. Na een jaartje pauze ben ik toen toch maar weer begonnen en werd gevraagd om aan te sluiten bij Pars&Bars. Regelmatig 9 holetjes lopen op de dinsdagavond. Hapje drankje. Langzaam kwam het gevoel een beetje terug maar met hele kleine stapjes.


Toch ben ik nog een keer gematst door alle deelnemers van de maandbeker en wel op 04-10-2020. Een hele relaxte leuke flight met Kenny en Marjan.

Met 72 netto een maandbeker winnen op het einde van het seizoen met 35 deelnemers is toch niet normaal.

Johan van Rooij 2e met 73 netto maar bruto 1 slag minder.


Langzaam kwam er dus een beetje gevoel terug en een score onder de 90 was voor mij een prima score. Tot nu toe was 87 de laagste score voor de maanbekers van 2021.


Na een paar golftripjes naar Marbella en Luxemburg afgelopen maanden kwam eindelijk dat aha momentje. Een paar kleine veranderingen zorgde voor een goed gevoel en rechte ballen met meer afstand. (voor zolang als het duurtJ)

Daarom stond ik vorige maand op tijd in het clubhuis om aan de maandbeker van 26 september mee te doen. Een dag ervoor had ik nog even vluchtig gecheckt of ik wel ingeschreven had. Ik dacht van wel maar dat bleek achteraf Luc Ruijs te zijn.

De wedstrijdleiding was bereid om mij alsnog toe te laten. Waarvoor dank. Ik koos ervoor om een paar ballen te slaan en naar huis te gaan.


17 oktober nieuwe ronde nieuwe kansen.

Wat een heerlijk dagje was het. Marloes kon helaas niet meedoen waardoor we achterop een fligth van 2 hadden. Super relaxt. Met Joost Allers. We speelde allebei heel goed. Joost speelde 1e 9 rondje 39 en ik 40. De baan lag er mooi bij. Vooral de greens waren veel beter dan een paar weken geleden. Complimenten voor de greenkeepers.


Na binnenkomst werden we verrast door een lekkere kippenragout en de biertjes smaakte goed. Wedstrijdleiding, bestuur en Tobrass bedankt voor de goede organisatie en lekkere hapjes. We hebben gezellig buiten gezeten want het was lekker weer. J


Herman de Winter won de overall maandbeker. Bij deze nogmaals gefeliciteerd Herman.

Pars&Bars heeft weer goed zijn best gedaan. Tot de volgende maandbeker.


Luc Uijen dagwinnaar.

Herman de Winter (winnaar overall) krijgt de beker van de voorzitter.

151 keer bekeken