Jeugdwedstrijd en BBQ 17 juli


Met 42 aanmeldingen, op de dag zelf nog wat uitval wegens ziekte en een beetje schuiven links en rechts, gingen er uiteindelijk 14 flights de baan in. Totaal 10 flights op de 9-holes baan en 4 op de par-3 baan. Wat een opkomst! Kinderen en jeugd variërend van 5 tot 19 jaar, en van een paar weken les tot handicap 16,3. Het was voor een aantal erg spannend om voor de allereerste keer mee te doen aan een wedstrijd of zelfs om op de grote baan te mogen spelen. Het ging niet altijd zo goed als gehoopt, maar plezier was er zeker wel.

Voorafgaand aan de wedstrijd mochten alle kinderen tot 14 jaar en in bezit van het ALBATROSS label, het mondelinge golfregelexamen afleggen. Een aantal heeft daar gebruik van gemaakt en al eerder het regelboek ‘Golfregels voor startende golfers’ gekocht of geleend van de jeugdcommissie. Jongens, wat was dat spannend! Maar ze hebben goed geleerd en goed opgelet tijdens de jeugdlessen, want ze hebben het allemaal gehaald. Proficiat! Dankjewel Hans Schellens voor het afnemen van de regelexamens.

Na afloop van de wedstrijd konden diegenen die zich aangemeld hadden voor de barbecue direct aanschuiven en genieten van verschillende soorten vlees, salades, stokbrood en friet. Dat was weer goed verzorgd door Tobrass. Bij de allerkleinsten gingen de frikandellen van de bbq er erg goed in.

Het was weer een geweldige dag met fantastisch weer en een grote opkomst. Dank aan alle begeleiders dit dit ook mede mogelijk hebben gemaakt. De volgende jeugdwedstrijd staat gepland op 25 september.

Fijne zomervakantie allemaal, en golf ze!

Theo, Monique, Sabine, Robert,

Jeugdcommissie De Tongelreep

===

De prijswinnaars:

Putten

Putting King: Jason de Kort

Putting Queen: Isabelle Peters

Medailles handicap spelers

1: Bas Peters

2: Fabio Chu

3: Max van Doorne (Baanpermissie)

Medailles grote baan

1: Fu-Hong Chu (ALBATROSS)

2: Liza Wedding (ALBATROSS)

3: Rick van Aken (ALBATROSS)

Medailles par-3 baan

1: Rijk de Groot (geen label)

2: Len Giesbers (PAR)

3: Thomas van Zandvoort (geen label)

Uitgereikte labels:


PAR: Bink de Groot, Emiliana Deloge, Thomas van Zandvoort.

BIRDIE: Len Giesbers, Rijk de Groot.

EAGLE: Julius Legrom.

ALBATROSS: -

Overige:

REGELEXAMEN: Amy van Aken, Boet Henschen, Elle Baaijens, Fu-Hong Chu, Isabelle Peters, Jason de Kort, Mees van de Vossenberg, Olivier Beardsell, Rein van Mackelenbergh, Rick van Aken, Xuan Chu.

BAANPERMISSIE: Alle spelers die al het Albatross label hadden en nu het golfregelexamen hebben gehaald.

HANDICAP 54: Max van Doorne.95 weergaven