Huldiging kampioenen competitie
Dames 1 donderdag 2e klasse

Heren Senioren 2

(verslag van Marjan)

Dames 1 donderdag kampioen 2e klasse

Een paar jaar geleden besloten een aantal dames, zonder onderling overleg - onafhankelijk van elkaar- de dinsdag te verruilen voor de donderdag.

We kwamen uit de hoofdklasse -speelden zelfs mee in de halve finale nationaal kampioenschap- en bevonden ons dus ineens in de 4e klasse.


Promoveren was geen vraagteken, onze tegenstandsters zullen geen “sweet memories” aan die seizoenen gehad hebben, het was meer een “walk over”.

Van de 4e naar de 3e naar de 2e klasse, was best makkelijk.

Ook in de 2e klasse was de tegenstand te overzien. Onze enige echte opponent bleek de Schoot te zijn, waartegen we de laatste wedstrijd mochten strijden.


Inmiddels waren door blessures José, Danielle en Yolanda uitgevallen, waardoor Brigitte en Wilma al helemaal ingespeeld waren, en uiteindelijk ook Mak als invalster absoluut nodig bleek.

De wedstrijd op het Rijk van Nijmegen, de Groesbeekse, was zeker door het ontbreken van onze laagste handicappers, geen makkelijk gewonnen race. We hebben tot de laatste hole gestreden en de hogere handicappers hebben de wedstrijd binnen gehaald.


We bedanken hierbij de TC voor hun werk en niet in de laatste plaats Robert en Kenzo voor hun lessen, waardoor we konden komen waar we nu zijn.


Bart ( captain H2, kampioen 3e klasse en TC lid) had het in zijn speech over doelen van dit seizoen. Mooie speech en gedachte, ondergetekende was die even vergeten, maar bij deze: ons doel voor volgend jaar is zeker: handhaven in de 1e klasse in de huidige samenstelling met wellicht, indien mogelijk, een enkele versterking.

 

(Terugblik op de competitie door Bart Vissers)


De huldiging van de teams Dames Senioren 1 donderdag en Heren Senioren 2 is hét moment om kort terug te kijken op de competitie.

Ook namens mijn mede TC-leden Annemarie, Marjo en Jasper kan ik kort en bondig zijn in de conclusie dat het een zeer geslaagde competitie was. Fijn dat het na twee jaar van afgelasting weer door kon gaan.

  1. Het aantal deelnemend Tongelreep teams was - zoals al jaren het geval is - ook nu weer groot.

  2. Er hebben zich in geen enkele vorm regel-technische of etiquette-technische discussies met of bij onze teams en tegenstanders voorgedaan.

  3. De ontvangst op de Tongelreep is door de bezoekende competitieteams als uitstekend gekwalificeerd. Hierbij wordt het ons natuurlijk makkelijker gemaakt dan bij andere clubs, waar die als vereniging moeten onderhandelen met een baaneigenaar die overal kosten aan hangt. Van greenfee-vereisten voor de bezoekende spelers, een starre horeca tot zelfs de drivingrange-ballen toe. Ja dat zijn belemmeringen die wij niet kennen. Daarbij deden diverse teams er bij hun ontvangst nog een schepje bovenop.

  4. De teamtrainingen verlopen gladjes en de resultaten zijn zoals gehoopt of verwacht. Dank aan Robert en Kenzo. Dank ook aan Joep vd Heiden voor de regelavond.

  5. Dank aan alle competitiedeelnemers die kosten noch moeite spaarden om de Tongelreep overal in den lande goed voor de dag te laten komen.

  6. Dank aan het bestuur dat in de bewaking van de mix - recreatief golf/prestatief golf -het competitie spelen prima ondersteunt.

De lezer zal begrijpen dat de TC de toekomst zonnig tegemoet ziet. Het kan nog zonniger. Op enkele competitiedagen kan er nog wat aan deelnemers toegevoegd worden. Deelname is leuk en je wordt er een completere golfer door. En je weet het: hoe groter de vaardigheid is hoe meer spelvreugde je ervaart!

132 weergaven