beeldmerk golfclub.png

Het is druk op de baan!Sinds we weer mogen golfen is het erg druk op onze baan. Ondanks de starttijden die we hanteren heeft dat soms tot gevolg dat er vertragingen optreden. Onderstaand een advies van de NGF om door keuze van de juiste tee en het toepassen van ‘ready golf’ de snelheid in de baan te verhogen.


De snelheid van het spel op de baan of in een wedstrijd is soms zo traag dat golfers het plezier in de sport verliezen. Met Ready golf bevorderen we op een prettige manier het speltempo. Het spelen van de juiste tee is de eerste belangrijke stap. Kies de kleur tee die bij u past. Slaat u maximaal 125 meter speel dan vanaf oranje. Slaat u tussen de 125 en 160 meter kies dan voor rood. Slaat u tussen de 160 en 190 meter kies dan de blauwe tee en tussen de 190 en 225 meter de gele. Slaat u 225 meter of meer dan pas kunt u vanaf wit spelen.


De dames en heren tee bestaat dus niet meer. Het spelplezier zal enorm vergroten als u van de juiste tee afslaat. Probeer het eens!


Ready Golf, wat u nog meer kunt doen om slow play te voorkomen:

1.    Zorg ervoor dat je al helemaal klaar bent om te spelen als je aan de beurt bent. 2.    Ben je eerder klaar dan een medespeler om te slaan en is het veilig? Sla dan alvast. 3.    Moet een medespeler eerst nog de bunker aanharken? Sla jij dan vast als het veilig is. 4.    Ligt je bal na een putt al vlakbij de hole? Hole dan meteen uit. 5.    Moet je medespeler bij een lastige slag eerst opties afwegen? Sla jij dan eerst. 6.    In de meeste gevallen is dit beter: sla eerst je eigen bal, help dan een ander met zoeken. 7.    Leer samen met je golfprofessional een korte pre-shot-routine aan. 8.    Speel een provisionele bal als de bal verloren of buiten de baan zou kunnen zijn. 9.    Maak de green meteen vrij, noteer de scores op de volgende tee. 10.  Kijk goed mee als anderen slaan, dat scheelt veel zoektijd.

Reserveren: 040 252 09 62

  • Facebook Clean Grey

Golf & Countryclub De Tongelreep     Charles Roelslaan 15      5644 HX  Eindhoven      Tel: 040 - 252 09 62     info@golfdetongelreep.nl