top of page

Herinrichting Passage Parkeerterrein naar Clubhuis


Nog enkele weken en dan start op maandag 27 mei het project Upgrading Passage.

Het doel van het project is een meer eigentijdse uitstraling aan de Passage te geven en dan natuurlijk een oplevering voor ons 40jarig jubileum in augustus a.s.. De oplevering is volgens planning om precies te zijn op 22 juli a.s..


Het initiatief tot dit project is gestart in 2019 en om redenen eind 2023 weer opgepakt met het actualiseren van de tekeningen en een offerte uitvraag aan uitvoerende partijen. Begin 2024 heeft een zorgvuldige afweging plaatsgevonden en is de klus door het bestuur gegund aan de firma Savenije Onderhoud & Renovatie.


Wat gaan we nu doen?

Het project bestaat enerzijds uit investeringen (nieuwe zaken toevoegen) en onderhoud (preventief en vervangend) en wel:

-        de caddy-ruimte krijgt een nieuw groot raam aan de parkeerplaatszijde en een nieuwe entreedeur met pui. (zichtbaarheid vergroten),

-        de deur van lockerruimte 1 wordt verplaatst naar de parkeerplaatszijde, dus buiten het rolluik (bereikbaarheid lockers onafhankelijk van rolluiken, flexibiliteit vergroten),

-        de gevels van de passage worden aangekleed met een mooie houtafwerking, aan de onderzijde voorzien van een stootrand van een Schellevis betontegel,

-        het plafond wordt in zijn geheel vervangen met nieuwe spots en er wordt een grote lichtstraat in aangebracht,

de kunststof entreedeuren worden vervangen door een tweetal houten deuren die passen bij de nieuwe uitstraling,

-        diverse installatietechnische verplaatsingen, vervangingen en toekomstige voorzieningen, zodanig dat het geheel er functioneel en strak uitziet.


Wat gaan wij er van merken gedurende de uitvoeringsperiode?

De aannemer probeert de hinder en overlast tot een minimum te beperken, maar het zal er wel degelijk zijn. Voor ieders veiligheid zal de Passage gedurende de uitvoeringsperiode (27 mei tot 22 juli) afgesloten worden. Hierdoor kan de aannemer ongestoord werken en zijn planning halen.


De afsluiting betekend nogal wat:

-een omleiding via de echte hoofdentree om het clubgebouw te bereiken (en dit kan ook via de terrasdeuren van Hole 19)

-de caddy-ruimte wordt tijdelijk verplaatst naar de wedstrijdkamer (23 mei is de verhuizing),

 

-de wedstrijdkamer wordt tijdelijk verplaatst naar de bestuurskamer (voor 23 mei is de verhuizing),

-de pro-ruimte kan worden bereikt via de DR,

-de lockerruimten zijn te allen tijde bereikbaar,

-en let wel: de fietsen dienen (permanent!) gestald te worden op het terrein van de fietsenstalling.



Voor dit laatste punt, de fietsenstalling, is nu ook een plan in voorbereiding.                            


Overigens de bouwplaats wordt ingericht op de 3 parkeervakken bij de overdekte afslagplaatsen van de DR. Zodanig dat dit geen hinder op levert voor de toegangen tot de DR en fietsenstalling. We gaan er met elkaar een heel mooi project van maken met een resultaat waar we ook trots op kunnen zijn.


Het projectteam:

Paul Hendrikx, projectleider

Joost Buijs, architect

Ton van der Velden, huisvesting

Ben Savenije, aannemer


418 weergaven

Comments


bottom of page