Gezelligheidswedstrijd zondag 18 juli


Anne Hartman - Jan Meulenberg - Henriëtte Spackler (buddy) - Dorrie Vink

Het begon met een hersenspinseltje


Zou het niet leuk zijn om een wedstrijd te organiseren speciaal voor de leden met een hogere handicap (tussen hcp 36 – 54).

Deze leden aarzelen wellicht om zich in te schrijven bij een “gewone” wedstrijd, omdat ze zich niet helemaal zeker voelen over hun spel en/of de regels of ze weten niet hoe leuk het kan zijn of misschien is het er gewoon nog niet van gekomen.


Het kreeg meer vorm

Als we nu eens al deze leden uitnodigen voor een “gezelligheidswedstrijd” en zorgen dat iedereen er ook nog iets van opsteekt. Er zijn immers zoveel regels en etiquettes binnen de golfsport, best lastig om die allemaal te onthouden!

En hier komen onze buddies in beeld! Zij worden de vraagbaak voor elke flight!


Zondag 18 juli, de wedstrijd

7 flights, ieder vergezeld door een buddy, spelen een 9 holes wedstrijd.

De buddies hebben een set van 15 vragen meegekregen over de regels en etiquette binnen golf. Deze worden, naar eigen inzicht en tijd, door elke flight besproken en beantwoord. Om het niet te spannend te maken zijn hier geen prijzen aan verbonden. Het gaat tenslotte om het spelen zelf!

Als Simone en ik, in de stralende zon, door de baan toeren om worstenbroodjes uit te delen, treffen we veel enthousiaste spelers èn buddies. We zien dat de buddies hun taak consciëntieus, met een kwinkslag, op zich nemen. Zij zijn een echte vraagbaak voor de spelers en geven, wanneer gewenst, tips over het spel.

We zien ook dat er vaak naar ballen wordt gezocht in het hoge gras naast de fairway! Het blijkt een echte uitdaging te zijn om de ballen sowieso te vinden, maar vervolgens ook om deze eruit te slaan!


De uitslag

De winnaars waren erg verrast dat ze een prijs hadden gewonnen. Het was echt aandoenlijk om hun reactie te zien!


1e prijs: Mari-Anne van Soerland

2e prijs: Dorrie Vink

3e prijs: Eugène Nijssen en Anne Hartman


Desiree (bestuur) - Mari-Anne van Soerland (1e prijs) Simone (wl)

Op naar de volgende?

We hebben veel positieve reacties ontvangen van deelnemers en buddies, met de vraag of deze wedstrijd nog vaker kan worden georganiseerd.

Dit is natuurlijk het mooiste compliment wat we kunnen krijgen en voor de leden die zich niet hadden ingeschreven, wellicht een beetje een gevoel van: “daar had ik wel bij willen zijn!”


We willen het graag nogmaals organiseren! We gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en komen er op terug!


Namens het bestuur, Désirée Driessen

Namens de wedstrijdcommissie, Simone Sanders
160 keer bekeken