Gedragsregels – 1. Corona en winter

Golfen is populair, zeker in Corona tijden. Daardoor blijft het druk in de baan en dat leidt wel eens tot irritaties of onveilige situaties. Soms ontstaan die dingen, omdat spelers niet bekend zijn met de gedragsregels of er zich simpelweg niet aan houden. In de komende periode willen we met een serie van vier artikelen de gedragsregels weer eens onder de aandacht brengen.


Regels zijn er niet om te pesten, maar om golf veilig en leuk te houden. De achterliggende gedachte is: houd rekening met andere spelers en de baan en zorg dat er veilig gespeeld wordt zodat iedereen van golf en de baan kan genieten.


Corona Deze aflevering gaat over gedrag in de baan en rondom het Clubhuis. We vinden het allemaal fijn dat we ondanks Corona nog kunnen golfen, maar dat betekent wel dat we ons aan de regels moeten houden.

De belangrijkste Corona regels zijn:

- In het Clubhuis: handen schoonmaken en mondkapje op

- Driving range: ballenemmers terugbrengen en schoonmaken

- Rondom het Clubhuis: houd je aan de routing zoals aangegeven door de bordjes en denk niet: och, er is niemand dus ik loop gewoon even voor het Clubhuis langs.

Als we ons allemaal hieraan houden, hoeven Mimi en Mirjam en de Marshals ook niet steeds op te treden als politieagent. Dat maakt het voor hen ook een stuk prettiger.


Winter Hoewel het winter is, kunnen we toch nog de baan in, maar wel met een aantal aangepaste regels.

Onlangs heeft de Baancommissie een bericht gestuurd over wintermaatregelen. Daarin stond dat vanaf 1 december opteeën in de baan verplicht is, met als alternatief het gebruik van een matje. Het idee hierachter is dat de baan op deze manier beter in conditie blijft. Uitgeslagen plaggen groeien in de winter niet meer aan. Zonder deze maatregelen duurt het een stuk langer voordat de baan in het voorjaar weer in topconditie is.


Klik hier voor een filmpje met uitleg over het gebruik van het matje.


De matjes zijn inmiddels te koop bij Tobrass voor €10. Het gebruik van een matje heeft de voorkeur boven opteeën, omdat het de baan nog beter beschermt en er geen restanten achter blijven in de baan. Het valt inmiddels op dat er heel veel tees door de baan liggen: vergeten of kapotgeslagen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat je altijd je tee uit de grond haalt en kapotte tees opraapt. Nog beter is om gebruik te maken van het matje, dan ben je van de het gedoe met de tees af en het is ook beter voor het milieu.74 keer bekeken
Logo Club wit.png

Charles Roelslaan 15

5644 HX  Eindhoven

040 252 09 62

info@golfdetongelreep.nl