Finale maandbeker A en B 2020

Bijgewerkt: okt 21


Zondag 18 oktober zijn de laatste wedstrijden van de maandbekers gespeeld.


Eerst maar het zakelijke deel.

De A spelers hadden er blijkbaar zin in, want er is in de top goed gespeeld.

Nr 1 Renee vd Nieuwenhof bruto 77 netto 66 van hcp 10,6

Nr 2 Jasper Peels bruto 72 netto 69 van hcp 3,5

Nr 3 Mark Bergmans bruto 73 netto 69 van hcp 4,4

Bij de B spelers de top in de buffer

Nr 1 Rob Baken 36 stableford punten

Nr 2 Huib Vredegoor 35 stableford punten

Nr3 Andrew Webb 33 stableford punten

Dan voor de overall competitie

Maandbeker A

Nr 1 Jasper Peels 281

Nr 2 Henri vd Broek 284

Nr 3 René vd Nieuwenhof 287

Eerste dame Nussaba Boontung 291

Maandbeker B

Nr 1 Roger Borrenbergs 135

Nr 2 Paul de Santy 133

Nr 3 Rob Baken 133

Eerste dame Marjolein Linssen 131

Het was een rare laatste dag, wat normaal een gezellige finaledag had moeten zijn, werd een stille afgang naar de uitgang zodra de wedstrijdkaart was ingeleverd.

Ook voor de wedstrijdleiding was het een lange dag, waar je normaal even een praatje doet met een drankje, was het nu kaart aannemen en houdoe zeggen.

Het werd al schemerig toen de laatste B-spelers binnen kwamen.

En toen was iedereen weg en moest de administratie nog afgewerkt worden in een leeg en donker clubhuis.

Na Corona worden alle nog te vergeven prijzen uitgereikt en brassen we al het geld op aan lekkere en leuke dingen.

Ik bedank al mijn maatjes van de wedstrijdcommissie alvast voor een niet zo gemakkelijk jaar en aan iedereen blijf gezond en tot golf.

Groeten Cor.

VERSLAG van de winnaar Maandbeker A


Vandaag de laatste maandbeker finale ronde. Vooraf eigenlijk weinig zin in met al die COVID maatregelen. Clubhuis dicht, niet even lekker ouwe hoeren over die gemiste birdie/par putjes die hadden moeten vallen, maar het is helaas even niet anders.


Voordeel van niet vaak meer kunnen golfen ivm werk/ voetbal is dat je jezelf niet meer zoveel druk oplegt. Dus nadenken over welke bal hoe en waarom is niet meer aan de orde dus lekker ballen. Geert had de baan en vooral de greens weer prima in orde. 1e 9 rond in 36 en alles ging eigenlijk gewoon vanzelf. 2e 41 met een paar slordigheden maar dat mocht de pret niet drukken want Wout had toch maar mooi voor een biertje gezorgd.

Wil Wilma en Max bedanken voor de uitstekende organisatie dit jaar en hoop dat we volgend jaar weer op de normale manier de maandbekers kunnen spelen.

Groeten René

Ps knap van Jasper 1 boven de baan en eigenlijk de winnaar!!!


VERSLAG van de winnaar Maandbeker B


De omstandigheden waren bijna ideaal. Het was droog, aangename temperatuur en fijn gezelschap met Mieke en Huib. Maar vanwege Coronatijd geen mogelijkheid voor koffie van tevoren en de verplichting van de NGF om een coördinator voor een wedstrijd te hebben zodat Cor van de Ven niet kon meespelen en zich de hele middag alleen moest vermaken.

De eerste paar holes gingen slecht. Twee punten na 3 holes was het magere resultaat. Daarna ging het wel weer maar de score na 9 holes was 14 stablefordpunten. Dan weet je dat je de tweede 9 vol aan de bak moet om op zijn minst in de buffer te lopen.

Wonderlijk hoe de tweede 9 holes soms heel anders kunnen verlopen. Soms pakt dat verkeerd uit maar in mijn geval pakte het heel goed uit. Het begon te lopen als nooit te voren met als hoogtepunt een birdie op hole 13. En dan vallen plotseling puts van meer dan 6 meter alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.


Geen seconde gedacht dat ik met 36 punten (22 op de tweede 9 dus) winnaar zou worden. Bizar om na het spelen en de kaart invullen naar huis te gaan en pas later op de avond de uitslag te lezen op de site. Geen drankje met de flight, geen praatje hoeven doen, ongezellig.

Laten we hopen dat we volgende voorjaar op normale wijze de wedstrijden kunnen spelen zoals we het gewend zijn en zoals het hoort.

Dank aan de flightgenoten en aan de wedstrijdcommissie die voor een bijzondere middag gezorgd hebben.

Rob Baken

99 keer bekeken
Logo Club wit.png

Charles Roelslaan 15

5644 HX  Eindhoven

040 252 09 62

info@golfdetongelreep.nl