De jaarlijkse greenkeepers BBQ

Bijgewerkt op: 12 sep.


Woensdag jongstleden was het weer zover, de jaarlijkse greenkeepers BBQ. Volgens traditie geeft Pimm’s & Plums (zo maar een clubje binnen de club) hierbij acte de presence en verzorgt Hapje en Tapje. Want we kunnen onze greenkeepers-staff niet genoeg in het zonnetje zetten. In alle vroegte (hoe knap) beginnen met zorg superintendent Peter, Geert, Lotte en anderen met het bijhouden en opknappen van onze baan. En een fraaie baan is toch het allerhoogste goed van een golfclub!! Tijd om weer eens bij stil te staan dus en te vernemen hoe zij dit voor elkaar krijgen bij oplopende kosten, sterke klimaatveranderingen, het uitbannen van chemicaliën etc. Vragen te over naar hun bevindingen inzake nieuwe technieken (GPS vochtigheidsmeters, drones, autonome maaiers), flora/fauna/droogte (situatie vissen bijv.), de samenwerking met de grotendeels nieuwe baancommissie, met de baanvrijwilligers en toch ook met de leden in z

ijn algemeen.

Specifiek zijn de greenkeepers gecomplimenteerd met de vorderingen in het afgelopen jaar: de voorgreen-verbeteringen, de roll-out zone op hole 7, de transitie van Keukenhof naar golfbaanallure, het uitblijven van oliesporen op de greens en nog veel meer.

Suggesties over en weer zijn gedaan: aandacht voor stimpsnelheid, hoogte fairway, hoogte rough, pinposities om er maar een paar te noemen.

Ook zijn er wat acties afgesproken: plaatsing van gegevens/foto’s van de greenkeepers-staff op Tongelreep-website en op gezette tijden een bericht van hen. Ook is nagedacht over de opdracht aan groepjes Tongelreep-leden die een green of bunkers krijgen adopteren en elke keer als ze die plek bezoeken even controleren of alles in orde is. Want leden mogen best wat meer doen dan zwaaien naar de greenkeepers.

Volop zaken aan de orde dus en met de aandacht voor hun werk voelt men zich sowieso vereerd gaf Peter aan. Voor het complete verslag van deze geslaagde middag wende men zich tot leden van Pimm’s & Plums of leden van de baancommissie. Het bleef daarna nog lang onrustig in het greenkeepershome!

Pimm’s & Plums

186 weergaven