beeldmerk golfclub.png

Corona update vanuit het bestuur


Beste leden,


Dinsdag 21 april moesten we een teleurstelling verwerken. We hadden gehoopt dat de baan weer stap-voor-stap open kon gaan, maar tot 20 mei blijft de accommodatie gesloten voor het grootste deel van onze leden.


Positief punt is wel dat de jeugd weer mag gaan golfen.

De NGF heeft de afgelopen weken achter de schermen hard gewerkt aan protocollen die het mogelijk moeten maken om op een verantwoorde wijze weer te gaan golfen. Dat geldt ook voor een aantal andere sporten die samen met de NGF gelobbyd hebben in Den Haag voor heropening van de faciliteiten. Het kabinet vindt deze stap echter nog niet verantwoord.


Binnen De Tongelreep zijn we bezig geweest om de protocollen van de NGF te vertalen naar onze situatie. Spelen in drieballen op basis van afslagtijden, opvullen van de hole-cups zodat je de vlaggenstok niet meer hoeft aan te raken, zorgen dat je overal de gewenste 1,5m afstand kunt houden, etc. zijn enkele van de maatregelen die we in een draaiboek hebben opgenomen. Dat werk is niet voor niets geweest, want straks zullen we waarschijnlijk op die manier moeten gaan golfen.


De jeugd mag gelukkig wel weer aan de slag en samen met de pro’s gaan we bekijken hoe we dat vanaf volgende week in de praktijk vorm kunnen geven. Vandaag verwachten we van de NGF een nadere instructie op dit vlak.


Voor Gijs en zijn team en onze golfschool zijn dit zware tijden. De maaltijdservice van Tobrass is behoorlijk succesvol – met dank aan alle leden die hier gebruik van maken – maar is volstrekt onvoldoende om het verlies aan normale omzet te compenseren. Joop en Robert kunnen al sinds 8 maart geen lessen meer geven. Hoewel we in beide gevallen te maken hebben met zelfstandige ondernemers, voelen wij vanuit de club natuurlijk een sterke betrokkenheid. Binnen de beperkte mogelijkheden die we hebben, kijken we of we ook financieel wat verlichting kunnen geven. Ook houden we ons uiteraard aan het huishoudelijk reglement en contract met de horeca. Daarin staat dat de verplichte barfee van de leden in drie tranches wordt uitgekeerd aan de uitbater, waarvan de laatste tranche eind april/begin mei wordt overgemaakt.


Mede onder invloed van het mooie weer ligt de baan er fantastisch bij. De afgelopen weken zijn door De Enk en de baanvrijwllligers diverse verbeteringen doorgevoerd die onze baan werkelijk op een hoger niveau brengen. Door de duizenden bloembollen die op initiatief van Ton van Daal zijn geplant is de baan simpelweg een plaatje. Hopelijk kunnen we er vanaf 20 mei allemaal van genieten.


We weten dat het voor velen moeilijk is om te accepteren dat er nog geen groen licht is om weer te gaan golfen, maar mensen hou nog even vol.


Namens het bestuur,

Peter van den Berg

Voorzitter

Reserveren: 040 252 09 62

  • Facebook Clean Grey

Golf & Countryclub De Tongelreep     Charles Roelslaan 15      5644 HX  Eindhoven      Tel: 040 - 252 09 62     info@golfdetongelreep.nl