Clubkampioenschappen matchplay


Matchplay A poule:


De winnaar in de A poule: Jasper

1. Jasper Peels

2. Bram verstappen


Jasper en Bram

Zaterdagochtend in de eerste ronde speelde ik tegen Axel Friedel. Op de eerste negen holes had ik een kleine voorsprong, maar Axel kon beter omgaan met de lange pauze na hole 9 en kwam op voorsprong. Na een slechte afslag van mij op hole 14 leek Axel zijn voorsprong te kunnen uitbreiden. Een pitch van 80 meter in de hole (voor birdie) zorgde ervoor dat ik de hole toch kon winnen. Dat bleek de ommekeer en na hole 17 had ik de eerste wedstrijd gewonnen.


's Middags tegen Jonathan Elst, speelde ik erg constant en zo goed als foutloos. Hoewel Jonathan prima speelde, werd het daardoor niet echt spannend: 5&4 gewonnen.

Zondagochtend tegen Mark Bergmans kon ik het goede spel van zaterdagmiddag voortzetten. Mark speelde echter net zo goed als ik en het was snel duidelijk dat er birdies nodig waren om holes te kunnen winnen. Dankzij twee birdies in het begin van de 2e negen kon ik de stand gelijk trekken. Het bleef lang spannend, maar dankzij twee foutjes van Mark op 15 en 16, was een par op 17 genoeg om de wedstrijd te winnen.


De finale tegen Bram Verstappen verliep net zo spannend als de halve finale en van beide kanten was het spel erg goed. We maakten weinig fouten en de fouten die we maakten, werden goed hersteld of direct door de ander afgestraft. Op hole 16 kreeg ik de eerste kans om te winnen: maar de putt van een meter ging er niet in en het bleef bij 2 up met twee holes te gaan. Na een slechte afslag en chip op hole 17 leek de hole verloren. Toch dacht ik heel even nog te winnen toen mijn putt van net buiten de green recht op de hole af ging, maar de bal 'lipte' de hole en dus door naar hole 18. Mijn afslag op 18 leek goed, maar bleek precies tegen de boom rechts naast de vijver te liggen en er zat niets anders op dan de bal een tikje naar de fairway te geven. Bram lag met twee slagen op de green en was duidelijk in het voordeel. Met een goede chip redde ik mijn par en was het aan Bram om met een birdie een play-off af te dwingen. Gelukkig voor mij lukte dat niet en mijn eerste matchplaytitel was binnen.


Het was een prachtig weekend: mooi weer, goede en spannende wedstrijden. Ook was het leuk dat er zoveel mensen kwamen kijken naar de finales. En natuurlijk de felicitaties aan Nussaba en Remco met hun overwinningen.


Jasper


Matchplay Dames:

1. Nussaba Boontung

2. Laurien Doesburg


Winnaar bij de dames: Nussama Boontung

Ik wil iedereen bedanken. Ik heb mijn best gedaan. Mijn tegenstanders bedankt, het was heel gezellig met jullie. Wedstrijdcommissie bedankt.

Nussaba

2e bij de dames: Laurien Doesburg

Matchplay B poule:

1. Remco v Herk

2. Albert Wolbers


Winnaar Remco van Herk (r) en runner-up Albert Wolbers

Volle bak dit jaar tijdens de clubkampioenschappen Matchplay! Goed om te zien dat zoveel leden mee willen strijden om dit mooie kampioenschap. Niet geheel verrassend natuurlijk, omdat onze baan op dit moment in topconditie is en iedereen graag buiten wil zijn in deze tijd.

Van harte gefeliciteerd Jasper Peels en Nussaba Boontung met jullie kampioenschap! Vooral bij de heren A was het heel spannend, zo had Jasper in de eerste ronde al uitgeschakeld kunnen worden door Axel Friedel. Goed om te zien dat we een aantal nieuwe toppers in onze club hebben, zodat er voor de toeschouwers veel valt te genieten op onze baan.Felicitaties ook aan de wedstrijdcommissie die het is gelukt om op zaterdag iedereen op tijd binnen te krijgen. Volgens mij heb ik de hele WRC bezig gezien dit weekend om alles in goede banen te leiden, het is jullie meer dan goed gelukt!


Het bedankwoordje van Remco

De B poule was wat mij betreft ook ongemeend spannend dit jaar omdat de handicaps heel dicht bij elkaar lagen. Zelf heb ik het vertrouwen van de afgelopen weken meegenomen naar dit weekend en veel strijd moeten leveren om sinds lange tijd weer een clubkampioenschap te mogen winnen. Als eerste moest Rob van Engelen het ongelden, Rob kwam nooit echt op stoom en een paar korte puts nekten hem in deze wedstrijd. De partijen daarna tegen Hans Jonk (2 om 1) en de comeback van 4 down tegen Bart van der Kamp (mooie aanwinst voor onze wedstrijden en competitieteams) waren voor mij mooie overwinningen. De finale was echt een bonus ronde. Een heerlijke nazomerse zondagmiddag, waarin ik samen met Albert Wolbers mocht strijden om de titel. Ik begon sterk en na een lost ball op 10 van Albert waren zijn kansen verkeken. Al met al, ben ik blij en trots dat ik ben boven komen drijven na 64 holes.


Trots mogen we allemaal zijn op de mooie club die we samen hebben. Afgelopen weekend is daar een mooi voorbeeld van. Geert Geerts die zondagochtend in alle vroegte de greens aan het maaien is. Joep die er voor zorgt dat de baan niet saai wordt gedurende het weekend en de crew van Verstappen die zowel op (Bram) als buiten de baan (Mimi) hun beste beentje voor zetten.

Bedankt allemaal!


Remco

181 keer bekeken
Logo Club wit.png

Charles Roelslaan 15

5644 HX  Eindhoven

040 252 09 62

info@golfdetongelreep.nl