top of page

Beat the Pro met Rhoan (13): verslaat hij Lars van der Vight? 'Ik denk dat ik de bal op 50 centimeter moet slaan'

Bijgewerkt op: 25 jun.

KLM Open

Hole 11 op The International is dit jaar omgetoverd tot de traditionele Beat the Pro-hole. Op zondag proberen jeugdspelers de professionals op het KLM Open te verslaan.

De 13-jarige Rhoan van Sambeeck ging er vol voor: "Ik denk dat ik de bal op 50 centimeter moet slaan, want ze zijn heel goed."

Op de tee van de korte par 3 staat hij rustig te wachten totdat 'flightgenoten' Lars van der Vight en Robin Williams aan komen lopen. "Ik heb er zin in, ik ben benieuwd. Ik ben een beetje zenuwachtig", vertelt Rhoan, die speelt bij Golf & Countryclub De Tongelreep. Hole 11 speelt vandaag 98 meter met een beetje wind tegen. "Ik pak mijn pitchingwedge. Normaal gesproken sla ik die 105 meter, dus dit is de ideale club."

50 centimeter?

Rhoan, die al een heel lage handicap heeft met 4.2, verwacht dat Van der Vight en Williams een goede bal slaan. Andere spelers komen ook steeds akelig in de buurt van de vlag met hun afslag. "Ik denk dat ik de bal redelijk dichtbij moet slaan. Ik ga voor 50 centimeter."

Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

De pro's lijken de verwachting van Rhoan inderdaad waar te maken. Ze slaan beiden hun bal op de green in de buurt van de vlag. Hoe ver precies kunnen wij niet zien, maar inmiddels maakt Rhoan zich al klaar. Hij teet de bal op en maakt twee oefenswings. Onder toeziend oog van zijn familie op de tribune slaat hij een schitterende bal. Helaas net te veel links van de vlag. Geen groen, maar een rood bord: Rhoan heeft de pro's niet verslagen.Lars zei dat ik het goed heb gedaan. Dat is leuk om te horen


Trots

"Het ging niet zoals ik gewild had, maar het was ook wel spannend", zegt de Eindhovenaar na afloop. "Ik ben in ieder geval blij dat mijn bal op de green lag. Het had kunnen lukken, want ik dacht dat ze dichterbij lagen. Lars zei dat ik het goed heb gedaan. Dat is leuk om te horen."

Zijn moeder vond het ook spannend. "Ik was wel zenuwachtig ja. Hij heeft het heel goed gedaan, ik ben trots op hem." Gisteravond zag ze dat hij Lars van der Vight mocht proberen te verslaan. "Ik wilde hem dat niet vertellen, omdat hij dan nóg zenuwachtiger zou worden."

Het grote voorbeeld van Rhoan is duidelijk: "Rory McIlroy, omdat hij een heel goede golfer is. Zelf hoop ik natuurlijk ook professional te worden. Ik doe heel erg mijn best en golf elke dag. Het is heel leuk om alle pro's hier te zien golfen, ze slaan heel goede ballen."

119 weergaven

Comments


bottom of page