top of page

Baaninformatie

Driving Range

De baancommissie heeft samen met deskundigen van De Enk een plan gemaakt voor een betere afwatering van de DR. Op 6 plaatsen is vastgesteld dat de eerste 10 - 15 cm van de toplaag nog steeds kletsnat is maar dat de grond daaronder droog is. Dit betekent dus dat de toplaag het water niet kwijt kan omdat de laag erna niets doorlaat.


Als eerste actie wordt daarom op maandag 24 juni aanstaande die vette laag van de DR geprikt met pennen van 30 cm. Daarna zal, op een latere datum, de DR nogmaals geprikt worden maar dan met zogenaamde ijcopennen. Dit zijn bredere holle pennen waarbij de gemaakte gaten worden gevuld met zand.


Tenslotte zal ergens in het najaar een afvoerbuis worden aangelegd vanaf de afslagmatten tot achterin het veld. Hierop worden dan dwarsbuizen met putten aangesloten.

Baancommissie.


Zandzakjes of plaggen terugleggen


Als je een plag hebt geslagen dan zijn zowel de zandzakjes alsook het terugleggen van de plag een goede oplossing. Maar als het warm weer is drogen de teruggelegde plaggen snel uit en worden deze tijdens het maaien er weer uit gereden. Dan is het gebruik van zand de betere oplossing. Het doel is dat de wortels van het gras tegen de zon beschermd worden zodat ze weer kunnen groeien en dat kan niet als ze verbrand zijn.


Dus graag naast het goed gebruik van de pitch-fork ook het zandzakje niet vergeten.


GEZOCHT: CAMPUS VRIJWILLIGER


Sinds dat Harrie van den Brand zijn werkzaamheden als vrijwilliger helaas moest stoppen, is de club op zoek naar een vervanger. Omdat het lijkt dat niet iedereen hiervan op de hoogte is, wil het bestuur hierbij bekend maken dat dit een job is waar ook een vrijwilligers vergoeding bij hoort.


De werkzaamheden hebben voornamelijk te maken met het beheer van de Driving Range ballen. Dus zorgen dat de ballen vanuit de ballen wasser in de bakken komen. In principe is dit een uurtje in de morgen en een uurtje in de namiddag maar niet persé iedere dag. Als echter de robot een snipperdag heeft dan hoort het ballen rapen met de tractor er ook bij.  We stellen ons voor dat de Campus vrijwilliger ook een handige donder is (M/V/NB) en die dus begrijpt dat een robot ook onderhoud nodig heeft.


Mocht je geïnteresseerd zijn en meer informatie willen hebben of mocht je een niet-lid kennen die hiervoor in aanmerking komt, stuur dan een email naar bestuur@golfdetongelreep.nl  of spreek Désirée, Wim of Bart aan als je haar of hem tegenkomt.


Bart van de Kamp

534 weergaven

Comentarios


bottom of page