top of page

Baancommissie tee hole 1/10 en driving range

Bijgewerkt op: 1 mei


Jullie hebben waarschijnlijk de nieuwe tee van hole 1/10 er al mooi bij zien liggen. Als het weer meezit kan deze over 3 weken geopend worden. Waarom een nieuwe tee? De belangrijkste reden is dat de hole nu speelbaarder wordt voor alle handicap categorieën, een advies van de baanarchitect dat nu opgevolgd is door ons. Daarnaast (voor mij persoonlijk een belangrijke reden) groeien de bomen die zo’n 50 meter voor de tee staan steeds meer naar binnen waardoor deze op een gegeven gerooid of flink gesnoeid hadden moeten worden om er nog fatsoenlijk langs te kunnen slaan. Dat hoeft nu dus helemaal niet meer.


In de week van 8 mei wordt de afslag plaats voor het clubhuis aangepakt. We hebben hier regelmatig een probleem met overstroming door het regenwater. Het hele stuk voor het terras wordt opgehoogd, daarna wordt er een tee-line aangelegd in plaats van de losse matten.


Uiteraard gaan we ons best doen de overlast tot een minimum te beperken, echter houd er rekening mee dat er deze week flink gewerkt wordt voor het terras en dat er een week lang geen ballen kunnen worden geslagen vanaf dit punt.


Verder wordt er weer lekker gras gemaaid, zal de baan snel weer in topconditie zijn, komt er links van hole 2 (als de sink hole gerepareerd is) een bloemenakker voor de vogeltjes en de insecten en wordt de bult naast de vijver op hole 9 binnenkort afgevlakt en deels verwijderd van de baan.


Een aantal andere plannen staat echter ook even in de ijskast vanwege de onduidelijkheid die er nog bestaat op het gebied van de uitbreiding van de energiecentrale. Wij houden jullie op de hoogte.


Namens de baancommissie, Roel Diebels


228 weergaven
bottom of page