top of page

32e Tongelreep Old Grand Dad Kampioenschap


Vrijdag 14 juni werd voor de 32e keer gespeeld om het Tongelreep Grand Dad Kampioenschap.

127 Tongelreepers  participeren in de Stichting Old Grand Dad Nederland, een Stichting (met landelijk ruim 6000 golfende grootvaders in 120 verenigingen) die “ondersteuning van sportieve activiteiten voor jongeren met een beperking” als doel nastreeft. Die activiteiten worden bekostigd vanuit de jaarlijkse bijdrage (minimaal € 25,- maar méér mag ook) van alle Grand Dads. Jaarlijks wordt er voor méér dan € 165.000,- aan de projecten besteed.

 

Elk jaar wordt bij elke vereniging een eigen kampioenschap georganiseerd waarbij een aantal golfers zich plaatst voor de Regio-finales.Afgelopen vrijdag startten 24 Tongelreep Grand Dads voor hun kampioenschap welke telde als kwalificatie voor de Regio-finale Zuid-Oost die op Vrijdag 19 juli a.s. wordt gehouden op de baan van de Zuid-Limburgse in Wittem.

 

Op de gelukkig eindelijk goed bespeelbare baan (hulde aan “de Enk” én onze baan-vrijwilligers) werd onder fijne weersomstandigheden, behoudens 20 minuten een beetje regen, gestreden om het kampioenschap en de tickets voor Wittem.

 

Na ruim 4 uur spelen kwamen alle flights binnen waarna de verdiende borrel heerlijk smaakte.  Hans Schellens kon als wedstrijdleider aan de gang met het klusje waar hij zijn hand niet voor omdraait…..

 

Tijdens het lekkere diner dat onze chef-kok Hans voor ons bereidde werd de prijsuitreiking gehouden.


De resultaten:

De stableford-wedstrijd werd gewonnen door Henri Berger met 35 punten vóór respectievelijk Peter-Jan van Soerland en Joop Mikkers.

Henri

 

     

Joop

Joop Mikkers werd winnaar in het klassement om de beste Bruto-score  (23) vóór Henri Berger en Henk Wittenberg.


 

Op 19 juni gaan we met 12 Tongelreep Grand Dads de eer van onze club hoog houden tijdens de Regio-finale in Wittem waarbij de beste 8 Grootvaders zich kwalificeren voor de Landelijke Finale die in augustus wordt gehouden op Amsterdamse Golfclub. Daar wordt gespeeld om de titel “beste golf-opa van Nederland”.

 

Als laatste een wedstrijd-beschouwing van winnaar Henri:

 

“Mijn eerste Old Grand Dad ervaring:

 

Als “jonge” Tongelreep Grand Dad was het de eerste keer dat ik aan de Grand Dad wedstrijd heb deelgenomen. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind en mijn flightgenoten Jan en Rob zorgden mede voor een gezellige wedstrijd.

We liepen onbevangen door de baan met als doel van elkaars goede momenten te genieten en bij mindere elkaar te motiveren. Rob leidde me wat af door zijn bal steeds op de green te markeren ook al lag hij totaal niet in mijn lijn. Blijkbaar hielp me dat om me beter te concentreren gezien mijn eindresultaat…..

Opvallend was dat, toen we dichter bij de finish kwamen en het samen over een “lekker drankje” hadden, Jan ineens wonderbaarlijk mooie ballen ging slaan.

 

Natuurlijk hebben we ons spel in het clubhuis met een drankje(s) geëvalueerd waarna we een heerlijk diner kregen voor geschoteld.

Ik was blij verrast dat ik uiteindelijk eerste ben geworden maar dat is uiteindelijk een leuke bijzaak als donateur van de Stichting Old Grand Dad.

 

Ik wil bij deze de wedstrijdleiding, medespelers en onze horeca Hole-19 bedanken voor deze gezellige golfdag.

 

Henri Berger. “

219 weergaven

Comments


bottom of page