30 ste Old Grand Dad wedstrijd


Winnaar Jan vd Wiel

(Verslag van Jan vd Wiel)

Ruim 40 Grand Dads en Super Grand Dads meldden zich op donderdag 2 juni voor deze prestigieuze wedstrijd om het 30e Tongelreep Grand Dad Kampioenschap. De wedstrijd was meteen de kwalificatie voor de Regionale Finale Zuid-Oost, die op woensdag 13 juli wordt gehouden op Golfclub Geijsteren.


De omstandigheden waren, zelfs voor mooi-weer golfers, ideaal. Ik mocht voor het eerst in de 12 jaar dat ik mee doe, starten op Hole 1, samen met flightgenoten Kenny en Ewout die direct de druk enorm opvoerden. Ik moest namelijk bij iedere afslag al een achterstand van 50 tot 100 meter goedmaken.

Vooral Ewout speelde fantastisch.


Maar met het nieuwe handicap-systeem is mijn handicap omhooggevlogen zodat ik voor elke bogey toch maar even drie stablefordpunten mocht noteren. Het gevolg was dat ik op het eind, met veel meer strokes dan Ewout, toch nog meer stablefordpunten had verzameld dan hij.


Eigenlijk best wel een beetje gênant, maar het is niet anders in een Stablefordwedstrijd. Gelukkig hadden de lage handicappers via hun “scratchscore” toch nog volop mogelijkheden om zich voor de Regiofinale te kwalificeren.

Ook na afloop op het terras en aan het buffet zat de stemming er goed in!


Een buitengewoon geslaagde dag!

Dank aan de wedstrijdleiding, baanverzorgers en horeca.


Uitslag 30e Tongelreep Grand Dad Kampioenschap


1e plaats: Jan van de Wiel 40 punten

2e plaats: Ewout Snoeck 37 punten

3e plaats: Janus Verhoeven 36 punten

4e plaats: Guus Beerens 36 punten

5e plaats: Rob Baken 36 punten


Winnaar Scratch: Joop Mikkers

Winnaar Sper Grand Dads: Janus Verhoeven

104 weergaven